image

"Заріччя" перемогло у фіналі Ліги чемпіонів Закарпаття, але кубок вручили "Артосу"

ФФЗ прийняло рішення щодо скандального поєдинку фіналу "Ліги чемпіонів Закарпаття" 2014

16 грудня відбулось засідання Бюро Федерації футболу Закарпаття, на якому розглядався протест команди "Артос" Гать щодо недільного фінального матчу "Ліги чемпіонів Закарпаття" у Пийтерфолво. Зокрема розглядалось питання порушень регламенту змагань їхнім суперником по цьому поєдинку - ФК "Заріччя". 
Так згідно Регламенту турніру переможців районних та міських чемпіонатів Закарпатської області з футболу "Ліга чемпіонів Закарпаття" 2014 року, в третьому розділі «Про термін, умови проведення та учасники змагань» йде мова, що "футболісти, які були заявлені за одну з команд-учасниць чемпіонату або першості Закарпатської області поточного сезону, не мають право приймати участь у турнірі "Ліга чемпіонів Закарпаття", крім тих гравців, які були відзаявлені з участі в чемпіонату області до 1 вересня 2014 року." 
Тому Бюро ФФЗ постановило анулювати результат зафіксований 14 грудня на стадіоні "Тиса" в Пийтерфолво, де в серії післяматчевих пенальті іршавчани здобули перемогу, і зарахувати ФК "Заріччя" технічну поразку. Таким чином, ФК "Артос" Гать автоматично стає володарем кубку та золотих медалей цьогорічного розіграшу "Ліги чемпіонів Закарпаття" 2014. 
Наступним питанням було застосування санкцій до гравців, які неправомірно взяли участь у цьому матчі. Керуючись дисциплінарним кодексом Федерації футболу Закарпаття, Розділ 2 "Дисциплінарні та фінансові (штрафні) санкції", пункт 4.16. "Незаявлений гравець, який прийняв участь у грі, під чужим прізвищем, або був заявлений за фальшивими документами – дискваліфікація і на команду накладається штраф 1000 грн." Термін дискваліфікації дисциплінарний комітет ще не визначив.

lobda.at.ua

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com