image

Шацьких: Мені підходить тренерський напрямок

Нападник ужгородської "Говерли" інтерв’ю "Матчдей" розповів про свій намір стати тренером, а також про стан справ у "Говерлі".

- Максиме, ви ще футболіст, але вже вирішили отримати тренерський диплом. Скоро закінчуєте ігрову кар'єру?

- Думаю, можна не втрачати час і пройти навчання в центрі ліцензування. Ознайомившись з графіком занять, прийшов до висновку, що заважати виступам на футбольному полі вони мені не будуть.

- Коли дозріли для такого рішення?
- Не можу точно сказати, коли зважився, але рано чи пізно на ці курси я б записався.

- Чому вирішили спробувати себе саме тренером, а не агентом, наприклад, або селекціонером?
- На мій погляд, швидше за все, мені більше підходить саме тренерський напрямок.

- Зараз у розпалі друге коло чемпіонату. Поєднувати встигнете?
- Будемо намагатися узгоджувати ці моменти з викладачами і підлаштовуватися під курси. Крім мене, в нашій групі є ще діючі футболісти.

- У такій компанії буде легше вчитися?
- Поки не всіх бачив. Але знаю, що буду вчитися з Шершуном, Єзерським, Ревою, Калиниченко, Срною.

- Якщо Грозний запропонує стати його помічником і бути граючим тренером, розгляньте такий варіант?
- Думаю, цього не відбудеться, оскільки у нього є кваліфіковані помічники, які добре справляються зі своїми обов'язками.

- Грозний радиться з досвідченими гравцями щодо тактики на матч, або за складом "Говерли"?
- Ні. Він вирішує сам.

- Останній матч з "Олімпіком" ви з якоїсь причини пропустили?
- Простудився. Якийсь вірус з температурою. Довелося дивитися матч, сидячи на трибуні в компанії з Олександром Хацкевичем. Радий за нього і вітаю з вдалим дебютом на посаді головного тренера національної збірної Беларусі. У мене ж зі здоров'ям вже все гаразд, повертаюся в розташування "Говерли". Буду готуватися до наступного матчу.

- Настрій у "Говерли" покращився після перемоги над "Олімпіком"?
- Звичайно. Тим більше, що не так часто ми тішимо наших уболівальників. Сподіваюся, це дасть нам імпульс, щоб у наступних матчах набирати очки ще частіше. З "Олімпіком" у нас ще в першому таймі були моменти, щоб вирішити результат зустрічі. Але ми, як завжди, самі собі створюємо труднощі. Пропустили гол. Добре, що додали і дотиснули суперника.

- Які новини у "Говерли" щодо фінансової ситуації в клубі?
- Нічого нового. Все як було, так і є: вже майже 10 місяців. Я жодної премії не бачив за весь час, проведений в команді. Про що можна говорити?

- Чи не намагалися вийти на розмову з керівництвом клубу?
- Поки був у Києві, хотів переговорити з Олександром Шуфричем. Але так і не зустрілися. Навіть не знаю, що він думає з цього питання. Тримаємося на ентузіазмі, любові до футболу. Сподіваюся, щось поміняється в кращу сторону.

- Багато футболістів, що грали під керівництвом Валерія Лобановського, починають тренерську кар'єру. Як на вас вплинула робота під його початком?
- Упевнений, що багато гравців, що закінчують кар'єру, приходили до нього радитися щодо переходу на тренерську роботу. У Лобановського було чому повчитися і що почерпнути. Але ще тоді переконався, а зараз - продовжую бути впевненим, що на першому плані - психологія футболістів. Якими будуть відносини з підопічними, такою буде і гра. Треба відчувати, кого похвалити, кого підстьобнути. Бувало, здавалося, після матчу отримаєш наганяй від Лобановського, оскільки гол не забив, пас не віддав. Але потім на теорії дізнаєшся, що був одним з кращих на полі. Після таких слів на наступну гру виходив і літав ще більше. Так що спочатку треба бути психологом, а потім - тренером. Лобановський у цьому плані був генієм.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com