image

В останньому матчі сезону Говерла приймає Волинь

В суботу "Говерла" проведе останній матч в рамках Прем’єр-ліги сезону 2015/2016. Для ужгородської команди цей сезон стане дев'ятим проведеним у головному клубному турнірі країни. За цим показником "Говерла" 17-та серед футбольних колективів України.

Заключний 26-й тур Чемпіонату носитиме виключно офіційний характер, адже основні турнірні задачі вже вирішені.

Трійка призерів визначилася ще раніше, як і учасники єврокубків. 15-те чемпіонство здобуває "Динамо". "Шахтар" здобуває 12-те срібло, а "Дніпро" 7-му бронзу. "Зоря" повторює минулорічний рекорд ставши четвертою командою за підсумками Чемпіонату.

Вперше до єврокубків потрапляє "Олександрія". Загалом  таких команд в українському Чемпіонаті 15.

Унизу турнірної таблиці четвірка аутсайдерів, яка також залишиться незмінною незважаючи на результати в останньому турі.

Нагадаємо, що в наступному сезоні Прем’єр-ліги змагатимуться 12 команд. Чемпіонат проходитиме у два етапи. На першому етапі команди зіграють два кола, на другому — змагатимуться у двох групах (1—6 місце та 7—12 місце).

У Першій лізі вже визначилися одна команда, що виборола право виступати в УПЛ наступного сезону — це кіровоградська "Зірка". Сезон не стане дебютним для команди, кіровоградці вже шість разів представляли своє місто у тоді ще Вищій лізі. Серед інших претендентів на підвищення у класі аж 7 команд, які теоретично можуть стати срібними призерами Ліги.

Гра «Говерла» — «Волинь» відкриє 26-й тур, відповідно Ужгород стане першим містом, яке відсвяткує завершення 25-го ЧУ з футболу у Прем’єр-лізі. Обидві команди завершать виступи у зоні "вильоту". З обох по ходу змагань знімали очки за заборгованість перед футболістами. З "Волині" 18 очок, з "Говерли" - 9. Турнірну дистанцію краще пройшла луцька команда здобувши 9 перемог та 8 нічиїх.

Матч першого кола, що проходив у Луцьку, закінчився нічиєю — 0:0.  У рамках УПЛ команди зустрічалися 11 разів: +2=5–4, голи: 15:16. При цьому команда Кварцяного ще жодного разу не перемагала в Ужгороді.

26-й тур
14 травня, субота:
«Говерла» — «Волинь» (14:00. "Футбол 2"),
«Сталь» — «Чорноморець» (17:00. "Футбол 2"),
«Металіст» — «Динамо» (19:30. "Футбол 2").
15 травня, неділя:
«Дніпро» — «Олімпік» (19:30. "2+2"),
«Шахтар» — «Зоря» (19:30. "Футбол 1"),
«Ворскла» — «Олександрія» (19:30. "Футбол 2").

avangard
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com