image

Закарпатська команда бере участь на Чемпіонаті світу з футболу серед невизнаних республік (ФОТО)

У Лондоні триває Чемпіонат світу з футболу серед невизнаних республік, на якому бере участь і команда... "Закарпаття"

Щоправда, команда називається угорською мовою Karpatalya.

Ще минулого року ця команда виступала на Чемпіонаті Європи з футболу серед невизнаних республік, що викликало великий резонанс і було багато запитань до СБУ.

У символіці команди є елементи України, Закарпаття та Угорщини, але грає команда у формі угорських національних кольорів: червоно-біло-зеленій формі.

1528090403-5883

Варто відзначити, що Чемпіонат світу ще триває до 9 червня, а наразі команда "Закарпаття" здобула 7 очок у своїй групі і вийшла в чвертьфінал з першого місця. В останньому матчі в неділю (3 червня) команда "Закарпаття" перемогла команду Тібет з рахунком 5:1. Перед цим "Закарпаття" виграло 2:0 в Абхазії, а в першому матчі, 31 травня, зіграла внічию з минулорічним чемпіоном Європи - Північним Кіпром. 

До речі, в загальному рейтингу футбольних збірних серед невизнаних республік "Закарпаття" посідає поки 13-ту сходинку з 38-ми. Донецькі сепаратисти на 19-му місці в рейтингу, а луганські  на 23-му. На цьому чемпіонаті команд ЛНР та ДНР немає. Вони не пройшли відбір. 

Karpatalya-Tibet-04

Виникає питання: хто формує цю команду? Скоріше за все, тут немає громадян України, а виключно громадяни Угорщини. Можливо, в команді є колишні етнічні угорці Закарпаття, які нині проживають в Угорщині. 

member-karpatalya-gallery-01
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com