image

Завершився 26-й сезон в українському Чемпіонаті з футболу

Сьогодні відбувся заключний тур в українській Прем'єр-лізі сезону 2016/2017.

За підсумками сезону "Шахтар" вдесяте став чемпіоном країни. Найтитулованіший клуб України ФК "Динамо" - другий. Вперше бронзовим призером стає луганська "Зоря". Також вперше четвертим стає донецький "Олімпік", а "Олександрія" - п'ятою.

У єврокубках "Олімпік" виступить вперше, "Олександрія" - вдруге поспіль. Обидві команди почнуть змагання у Лізі Європи з 3-го кваліфікаційного раунду. "Зоря" в ЛЄ стартує відразу з Групового раунду.

"Динамо" почне виступи у Лізі чемпіонів з 3-го кваліфайраунду, а "Шахтар" із Групового раунду.

Вперше в історії прем'єр-лігу покидає "Дніпро". Тепер залишаться лише дві команди, які зіграли у всіх сезонах УПЛ - "Динамо" і "Шахтар". З команди Михайленка у цьому сезону було зняти 15 очок через заборгованість перед гравцями та тренерами.

Друга команда, що вибуває у Першу лігу - "Волинь". Команду Кварцяного також було покарано зняттям очок через борги. Втім, 6 очок, які було знято з "Волині", все одно не допомогли б лучанам залишитися у Прем'єр-лізі.

Вперше кращим бомбардиром сезону став Андрій Яромоленко.

 

М'ячів

Ігор

Ярмоленко ("Динамо")

14 (5 п.)

27

Феррейра ("Шахтар")

13 (1)

20

Бланко-Лещук ("Шахтар")

11

28

На заміну вибулим командам до УПЛ повернеться маріупольський "Іллічівець" та чернігівська "Десна". У найвищому дивізіоні України команда з Чернігова виступатиме вперше. Турнірна таблиця Першої ліги.

Наступний сезон УПЛ також складатиметься з двох етапів, в яких загалом змагатимуться 12 команд. Різниця із поточним сезоном полягатиме у тому, що за підсумками сезону за "виживання" боротимуться вже 3 команди. Клуб з останнього місця автоматично вибуває у Першу лігу, а команди, що посіли 11-те та 10-те місця гратимуть стикові матчі з 2-ю та 3-ю командами Першої ліги.

Без имени Без имени

 

Підсумкова турнірна таблиці усіх чемпіонатів без урахування нинішнього сезону.

Без имени 1
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com