image

ГК Закарпаття виступатиме у Вищій лізі, а у планах вийти у Суперлігу

Як ми повідомляли, ГК "Закарпаття" провело перший чвертьфінальний матч у Кубку України.

Після гри головний тренер закарпатської команди Андрій Хім’як розповів, що його команда в наступному сезоні виступатиме у Вищій лізі.

«Ми дуже раді, що нашим суперником виявився саме «Мотор». Це великий досвід, можливість оцінити свій рівень. Сподіваюся, на домашній матч прийде багато глядачів. Це дуже важливо, що в Ужгороді пройде така гра», — розповідає Андрій Хім’як сайту handball.motorsich.com.

Клубу «Закарпаття» всього кілька років. Спочатку ужгородці виступали в «Карпатській лізі», а останні два сезони представляли місто в чемпіонаті України серед команд Першої ліги і відразу ж досягли успіхів. У минулому сезоні у них було срібло, в нинішньому - золото. У чемпіонаті Першої ліги ужгородська команда перемогла в 16-ти матчах поспіль. Заздалегідь гарантувала собі золото, після чого дозволила собі програти в двох заключних поєдинках, які вже нічого не вирішували.

«Ми хочемо грати в Суперлізі. Але, розуміємо, що все має відбуватися по черзі. Ми підсилюємо склад, сподіваємося на поліпшення фінансування і націлені в наступному сезоні виступати у Вищій лізі».

«Закарпаття» постійно посилюються за рахунок випускників гандбольних інтернатів. Після минулого сезону команду поповнили Денис Руденко, Ярослав Котюк, Едуард Бойко, Олександр Польогкій, які закінчили навчання в броварському БВУФК, а також Віталій Муров та Василь Ревта з київського КСЛІ. Новачки після переходу в «Закарпатті» стають студентами Ужгородського національного університету.

За словами головного тренера, всього в обоймі «Закарпаття» 16—18 чоловік. Деякі поєднують гандбол з роботою за іншими спеціальностями. Капітан команди Анатолій Костюх — ужгородський телевізійний журналіст, Віталій Уманець — вчитель фізкультури, Михайло Данило — інженер-проектувальник.

«Команду фінансує область, а також президент ГК «Карпати» Олександр Ледида. Сподіваюся, перемога в Першій лізі допоможе поліпшити умови проживання гравців у гуртожитку, з'явиться можливість оплачувати стипендії новачкам. У планах також є створення студентської команди при УжНУ», - зазначив Андрій Хім'як.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com