image

Чемпіонат Закарпаття з пауерліфтингу

У Чемпіонаті Закарпаття з пауерліфтингу   найкраще виступили представники Перечинщини

У селі Поляна, що на Свалявщині, пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу, у якому 72 спортсмени з 7-ми регіонів Закарпаття змагалися у двох видах програми: триборстві й жимі лежачи. Особливістю цих змагань стало те, що атлети змагались без застосування спеціального екіпірування, покладаючись лише на власну силу. 

Серед жінок у своїх вагових категоріях чемпіонками у триборстві й жимі лежачи стали Олена Фалес, Вікторія Сидоран (обидві із Свалявського району), представниця обласного центру Вілія Палагусинець перемогла у триборстві , а у жимі лежачи – Андреа Суханич з Мукачева. 
Серед чоловіків у триборстві було показано низку високих результатів. У категоріі до 59 кг чемпіонський титул здобув свалявець Василь Дробіт, до 66 кг – перечинець Валерій Фейса, до 74 кг - Андрій Козир з Хуста, до 83 кг – Золтан Роштош з Виноградова, а у вазі до 93 кг одразу двоє ужгородців Леонід Квятковський і Юрій Марушкей набрали чемпіонську суму 542,5 кг, але завдяки меншій власній вазі перемогу святкував Леонід. Серед атлетів, вагою до 105 кг, не було рівних хустянину Богдану Міговку, результат якого 670 кг перевищує норматив майстра спорту України, а у вазі до 120 кг переміг Іван Мартон з Перечинщини. Загалом у цьому виді програми дев’ятеро спортсменів виконали нормативи кандидата у майстри спорту. 
У жимі лежачи з майстрівськими результатами 160 і 175 кг чемпіонами у категоріях до 74 і 83 кг стали відповідно ужгородці Євген Криса і Олександр Шляхта, а їхній земляк Максиміліан Лабінський переміг у вазі до 105 кг. У вагових категоріях до 59 і 93 кг перемогли мукачівці Олександр Лийвой і Олександр Марич, серед атлетів вагою до 66, 120 і понад 120 кг не було рівних відповідно Валерію Фейсі, Івану Мартону, Ярославу Ситару з Перечинщини. 
У командному заліку серед триборців на 1-му місці Перечинський район, на 2-му – Ужгород, на 3-му – Хустський район, а серед жимовиків перемогла команда Ужгорода, за нею – Перечинський район та Мукачево. 
Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com