image

Мукачівець Сергій Бабич виборов срібло на Чемпіонаті світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів

Мукачівець Сергій Бабич виборов срібну медаль на спринтерській дистанції чемпіонату світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів, що проходить в Угорщині (World Masters Orienteering Championships 2021). 38-річний закарпатець виступає у категорії наймолодших ветеранів.

Чотирикілометрову дистанцію з 22 контрольними пунктами, прокладену в історичному центрі міста Секешфехервар, він подолав за 16 хвилин і 7 секунд. Чемпіоном став росіянин Євгеній Попов, третє місце у поляка Кароля Галіча.

Ще одну нагороду Україні – бронзову в категорії спортсменів старших 70-років – приніс черкащанин Микола Божко (на фото нижче).

3 Микола Божко

82-річний латиш Родріго Славіньш – учасник перших всесоюзних змагань, що проходили 1963 року на Закарпатті, а пізніше багаторазовий чемпіон СРСР – зайняв 4 місце.

У чемпіонаті беруть участь півтори тисячі спортсменів з 37 країн світу, вони змагаються у 13 вікових категоріях (від 35 до 95 років, окремо серед чоловіків і жінок). Золоті медалі у фіналі спринту отримали спортсмени з 14 країн. Найуспішнішими були швейцарці, які вибороли 5 перших місць.

Сергій Бабич є випускником Мукачівської ЗОШ №10 та клубу спортивного орієнтування «Товариш», навчався у Національному університеті «Львівська політехніка». Чверть століття активно займається спортом, є багаторазовим чемпіоном України. Останнім часом виступає за клуб «Лео-Тім».

6 2
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com