image

На Закарпатті заснували ще один турнір з петанку

У селі Вишково побудували професійні майданчики для петанку і провели перший турнір, який стане традиційним

На території готельно-рекреаційного комплексу Publo було збудовано чотири професійні майданчики для петанку, на яких провели перший турнір.

Ось лише географія учасників: Харків, Київ, Черкаси, Львів, Мукачево, Ужгород, Нижнє Селище.

Організатором турніру став Перший Закарпатський петанк клуб (президент - Андрій Ганусич).

У перший день турніру відбулися ігри команд-дуплетів (по два учасники в команді). Переможцями турніру стали Тетяна та Пітер Гілладе з петанк-клубу "Ужгород". Друге та третє місця у команд з львівського петанк-клубу "Кошовий".

Наступного дня відбувся турнір дуплетів у форматі супермеле (у кожному колі гравці отримували шляхом жеребкування нових партнерів). Переможцем став Пітер Гілладе (петанк-клуб "Ужгород").  На другому та третьому місці представники петанк-клубу "Кошовий" Сергій Баб'як та Олександр Рослов відповідно.

Вступні внески за турнір були перераховані закарпатським петанкістам, які наразі захищають Україну на фронті.

Спонсором турніру стала крафтова броварня Kibler Brewery.

Власник готельно-рекреаційного комплексу Publo Віталій Глібчук розповів, що його заклад орієнтований на спорт та активний відпочинок і петанк-майданчики вписалися в концепцію. Він також пообіцяв, що петанк-турнір стане традиційним, а самі майданчики будуть вдосконалюватися.

Віталій Глібчук також подякував архітектору та проектанту готельно-рекреаційного комплексу Publo Ігорю Броді, який і запропонував облаштувати в комплексі професійні майданчики для петанку.

292457395_719088725845103_8923133174099596296_n 292536926_808318556820079_3836603761861604935_n

Варто нагадати, що попри те, що петанк в Україні стрімко розвивається і є багато петанк-клубів у багатьох містах України, професійні майданчики побудовано лише в деяких містах.

На Закарпатті наразі майданчики для петанку побудовані в парку Скрябіна у Мукачеві та в сквері біля будівлі обласної влади в Ужгороді.

В Ужгороді почалося будівництво цілого петанк-комплексу на стаіоні "Авангард". Це пов'язано з тим, що петанк-клуб "Ужгород" став чемпіоном України і отримав право провести черговий чемпіонат України в Ужгороді. Також ужгородці представлятимуть нашу державу на чемпіонаті Європи.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com