image

Сенсаційний виступ: Закарпатка Данча виборола срібло на Чемпіонаті світу зі сноубордингу (ВІДЕО)

Перша в історії України медаль на чемпіонатах світу зі сноубордингу

У це важко повірити, але це сталося. Цей день увійде в історію українського сноубордингу, бо це перша медаль України на чемпіонатах світу зі сноубордингу. І дуже приємно, що цю сенсацію зробила закарпатка Аннамарі Данча. 

Щоб уявити собі цей стрімкий зліт нашої спортсменки, то варто нагадати, що рівно два роки тому, вона здобула срібло для України на Універсіаді. Це був великий успіх і ми всі сподівалися, що Аннамарі зможе достойно змагатися на Олімпіаді, яка минулого року відбулася в Кореї. Але не так сталося. Данча в паралельному слаломі була останньою. 

Багато скептиків говорили, що успіх на Уніаерсіаді був випадковим, що нам ще рано змагатися на Олімпіадах та чемпіонатах світу. Але навіть після невдалого виступу на Олімпіаді Аннамарі Данча не опустила руки і тоді сказала, що буде намагатися показати гарні результати на етапах Кубка світу, щоб підтягнути форму до найближчого чемпіонату світу.

І ось цей чемпіонат проходить в американському Парк-Сіті. 

У гігантському паралельному слаломі Аннамарі Данча стала шостою і це була справжня сенсація. Так високо українці ще ніколи не піднімалися на чемпіонатах світу. Але вже наступного дня Аннамарі методично проходить своїх суперниць: у 1/8 фіналу Данча перемогла Хайєнн Лох з Німеччини, у чвертьфіналі виграла у призерки етапу Кубка світу полячки Александри Круль,  у півфіналі перемогла призерку тих таки Олімпійських ігор у Кореї Рамону Гофмайстер з Німеччини. 

Весь тренерський штаб та чиновники від спорту були приємно шоковані виступом закарпатки і очікували фіналу, де Данчі протистояла потужна Юлі Зогг зі Швейцарії. Весь етап спортсменки йшли рівно, але фінішну лінію всього на 0,85 секунди скоріше перетнула швейцарка. 

Тим не менше, навіть коментатори на телебаченні говорили, що українка стала справжньою сенсацією. А коментар міністра спорту Ігоря Жданова на його сторінці у Фейсбук був просто феєричним. 

"На наших очах твориться історія!!! Українська сноубордистка Аннамарі Данча - віце-чемпіонка світу у дисципліні паралельний слалом. Вітаємо спортсменку, її тренерів та рідне Закарпаття, а також всю Україну!!", - написав Жданов.

Ми приєднуємося до привітань! Удачі нашій спортсменці!

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com