image

У Мукачеві пройшов турнір ім. Володимира Гвоздьо

«28 березня, в Мукачеві вшанували пам’ять надзвичайно світлої людини, активіста, одного з засновників Мукачівського петанк-клубу Володимира Гвоздьо. Він також відомий закарпатцям, як організатор наймасштабнішого  в краї фестивалю – «Beregfest», у рамках якого щорічно проводили і змагання по петанку», – розповів президент Мукачівського петанк-клубу Юрій Кравчук.

Цьогоріч започатковано відкритий петанк-турнір ім. Володимира Гвоздьо, який стане традиційним і фактично буде весняним відкриттям петанк-сезону для закарпатців.

Участь у змаганні взяли 24 спортсмени з Мукачева, Ужгорода, Львова та Києва. Грали як досвідчені спортсмени, так і новачки, які вперше взяли кулі до рук. Тож вирішено було зіграти у форматі «супермелле», – це коли команда визначається жеребкуванням перед кожною грою. Таким чином досвідчені спортсмени мали змогу допомагати тим, хто лише вчиться.

Зіграли 5 кіл і за результатами кількості перемог визначився найкращий петанкіст. Ним став президент львівського петанк-клубу «Леополіс», віце-президент ФПУ – Іван Паламарчук.

Срібним призером став почесний президент федерації петанку України Петро Гойс.

Варто відзначити, що фінальна гра була цікавою та запеклою, а переможець визначився вже на останньому кошонеті після свистка тайм-ліміту.

Бронзову нагороду виборов Андрій Риба, який представляв на змаганні партію «УДАР».  Володимир Гвоздьо очолював Мукачівську міську організацію «УДАРу», тож ударівці долучилися до організації змагань. Зокрема, виділили призовий фонд у 3000 грн. Було вирішено розподілити грошовий приз серед учасників, що зайняли перші 8 місць.

Четверте заохочувальне місце завоював президент львіського петанк-клубу «Зелені леви» – Микола Дудюк. Всі призери крім кубків та медалей отримали грамоти від закарпатського управління молоді та спорту. Вручив їх Євген Агоста, який теж взяв участь у турнірі.

Загалом всі петанкісти отримали пам’ятні сувеніри – значки та магнітики з логотипом. І незважаючи на дощливу погоду, тепло провели час. На завершення турніру на всіх учасників чекав справжній закарпатський бограч.
Більше фото на Сторінці Prozak у фейсбук.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com