image

В Ужгороді ще й досі грають в городки

В Ужгороді навіть провели невеличкий турнір з городків

Цей вид спорту завдяки ентузіастам колись був дуже популярним в Ужгороді. Наші спортсмени брали участь у змаганнях найвищого рівня. Для гри в городки на стадіоні "Авангард" навіть побудували спеціальні огороджені майданчики.

Але останнім часом цей вид спорту занепадав. Майданчики заросли і здавалося, що управління спорту лише відмиває кошти, виділяючи їх на городки.

Виявилося, що ще є з десяток людей, які грають в городки, а днями на доволі запущених майданчиках "Авангарду" провели навіть турнір.

ось результати: 

Старша вікова група (65 р.+). «Золота» медаль була вручена Михайлу Ухалю, який кожну вправу виконував «на добре». «Срібну» нагороду організатори змагань вручили 76–річному Андрію Торбичу, а «бронзову» — 77–річному Юрію Дубу.

Молодша вікова група (до 65 р.): 1–ше місце зайняв 56–річний Михайло Решетар, 2–ге — Василь Гаджега і 3–тє — Іван Гнатишин.

На даний час у Міжнародну федерацію городкового спорту (МФГС) входить всього 10 країн. Членами МФГС є національні федерації України, Білорусі, Фінляндії, Естонії, Росії, а також спортивні організації, що підтримують городковий спорт у Німеччині, Швеції, Латвії, Молдові та Казахстані.

У 2006 році у Німеччині — країні-ініціаторці відродження жіночого городкового спорту, відбувся чемпіонат світу серед жінок, який не проводився з кінця 50-х років минулого століття. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com