image

В Ужгороді створять спортивно-координаційну раду

5 лютого у великій залі міської ради Ужгорода провели нараду представників спортивних федерацій, клубів, ДЮСШ, фізкультурно-спортивних організацій, – йдеться на офіційній сторінці Ужгородської міськради.

Розпочинаючи зібрання, заступник міського голови Олександр Білак звернуся до всіх із проханням підтримувати постійний тісний діалог, співпрацю з міською владою, інформувати про плани проведення в місті змагань, виїзди на чемпіонати, закликав спільно вирішувати існуючі проблеми.

"Хоч коштів у нас не так багато, але багато що разом можна вирішити організаційно, крім того, будемо допомагати із залученням позабюджетних коштів, у тому числі міжнародних грантів", – наголосив Олександр Білак.

Начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Євгеній Бобров коротко прозвітував про попередні роки роботи, тенденції, які є в питаннях розвитку спорту в Ужгороді.

Тренер із водного поло Ісрафіл Василькін відзначив: важливо, щоб такі зібрання були не разовими, не "для галочки", а системними.

Відтак після тривалого обговорення вирішили започаткувати спортивно-координаційну раду при Ужгородській міській раді. До неї увійдуть голови або представники федерацій, спортивних клубів, товариств, управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді і безпосередньо відділу спорту цього управління.

Крім постійної роботи членів координаційної ради, для обміну думками і прийняття рішень наприкінці кожного кварталу збиратимуть ширше коло із представників федерацій, товариств, клубів – на зразок сьогоднішньої зустрічі.

Серед проблем, які піднімали на нинішньому засіданні – недостатня спортивна інфраструктура міста, забезпеченість залами, спортивними майданчиками, сучасним устаткуванням.

Наприклад, не вистачає басейнів, де можна було б не просто поплавати, здобути базові навички тримання на воді, а які б відповідали вимогам для занять спортивним плаванням, водним поло. Не вистачає полів для футболу, немає умов для занять американським футболом, регбі.

Степан Селменський, представник Федерації футболу, говорив про потребу проведення соціальних занять у приватних спортивних спорудах, адже регулярні тренування потребують чималих видатків, особливо, якщо в родині спортом займається не одна дитина.

Тренер із дзюдо Віктор Калінін наголосив, що потрібно організувати літні табори для дітей, які займаються спортом, де вони могли б і проводити тренування, і оздоровлюватися. 
Обговорювали також необхідність започаткування ширшої співпраці та обміну досвідом зі спортивними клубами й управлінськими структурами від влади, які розвивають спорт у сусідніх із Закарпаттям країн.

Піднімали і питання спортивних майданчиків у дворах. Щодо цього, то було зазначено, що програму їх реконструкції вже розробляє міська влада, незабаром винесуть на розгляд депутатів.

Заступник міського голови Олександр Білак підсумував: "Дуже важливо, що ми почули про дуже багато проблем і відчули бажання представників спорту спільно з міською владою їх вирішувати. Намітили конкретні кроки і вже маємо багато над чим працювати".

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com