image

В Ужгороді відбулися фінальні ігри Чемпіонату України з водного поло серед юнаків

Ужгородці зайняли 5-е місце

Як повідомляється в офіційному прес-релізі, Чемпіонат України серед юнаків 2007 року народження проходив у басейні Аква РІО-парку з 5 по 9 червня. Змагалися команди з Харкова, Львова, Києва та Ужгорода. 

Переможцями стали львів'яни. Друге та третє місце за командами з Харкова, четвертими були кияни.

Ужгородці, зайняли п'яте місце. 

Всі команди, за словами Віталія Лісуна, державного тренера національної збірної команди України з водного поло, мали більш-менш рівні шанси. «У Чемпіонаті починали брати участь 15 команд, 3 підгрупи. Після попереднього етапу до фіналу потрапило 6 команд (по 2 найкращі з кожної підгрупи): дві львівські команди, дві харківські, команда Києва та Ужгорода,- коментує Віталій Лісун. - Команди практично всі рівні». За словами державного тренера, організація Чемпіонату в Ужгороді одна з найкращих за останній час. "Все пройшло чудово, власники комплексу і місцеві організатори влаштували все на рівні!" - додав Віталій Лісун.

Олександр Білак, заступник мера Ужгорода, привітав спортсменів і зауважив: «Проблема у тому, що у нас немає постійної спортивної інфраструктури для цього виду спорту. Басейнів замало, водних видів спорту багато. Всі басейни виключно для плавання. Не дивлячись на це, наші команди з водного поло показують досить високі результати на всіх змаганнях різного рівня". 

Змагання такого рівня як Чемпіонат України – це велика подія для Ужгорода. На цьому наголошує Володимир Гавриленко, головний тренер ВК «Ужгород». «Вперше за останні 10 років на цьому басейні проходить турнірі такого рівня. Ми сподіваємося започаткувати традицію: щорічно проводити 1-2 турніри із залученням іноземних команд міжнародного рівня, рухатися лише вперед, розвивати цей напрямок. Ужгородська команда зайняла 5-те місце, трошки не вистачило майстерності, будемо тренуватися. Це стимул до того, щоб рости. Сам Чемпіонат пройшов на високому організаційному рівні, це всі відзначили. Все було чудово: басейн, гарна підготовка тренерів та гравців». Всі призери отримали нагороди від організаторів. А кожен гравець ужгородської команди, крім того,-- цінні призи від власника басейну "Аква Ріо-Парк" Сергія Ратушняка.

IMG_6604 IMG_6518 IMG_6565
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com