image

Відбувся Зимовий Чемпіонат області з орієнтування

21 лютого в Ужгороді пройшов перший в цьому році обласний чемпіонат зі спортивного орієнтування. Організатором виступив Закарпатський центр туризму і спорту учнівської молоді. Півтори сотні учасників самого різного віку, від шкільного до пенсійного, вчергове зібралися разом, щоб виявити найсильніших Зимовому Чемпіонаті області.

В групі серед наймолодших впевнено виступили вихованці Мукачівського спортклубу «Товариш» (тренери Н.Расчупкіна та О.Цепурдей), які зайняли весь п’єдестал в змаганнях серед дівчат: впевнену перемогу здобула гімназистка Яна Брунцвик, а друге та третє місця зайняли четвертокласниці ЗОШ № 10 Людмила Калчева та Вероніка Чухіна. У цій же віковій категорії й на тій же дистанції, але серед юнаків, перемогу відсвяткував 10-річний Валентин-Крістіан Вішколц з Ужгородської ЗОШ №2 (клуб «Максимум», тренер Г.Фечо), слідом за ним фінішували другокласники Мукачівської гімназії Владислав Цепурдей та Роман Розман.

У віковій групі 2003-2004 років народження серед дівчат всі медалі також вибороли мукачівки. На найвищу сходинку п'єдесталу піднялася Катерина Цепурдей, на другу – Ірина Розман (обидві з гімназії), на третю – Діана Локес з ЗОШ №11. І в змаганнях серед їхніх однолітків перемогли представники «Товариша»: найкращий результат показав Крістіан Ратніков з ЗОШ №11, другий час у Леоніда Нечая з гімназії, а третім фінішував Максим Йовбак з Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату (тренер П.Назаренко).

Спортсменки не старші 14 років долали двокілометрову дистанцію. Чемпіонкою стала Дарина Морозова з Ужгородської ЗОШ №3. Срібну медаль виборола 11-річна гімназистка з Мукачева Ніна Цепурдей, а бронзову – представниця команди Ужгородського району Крістіна Грабчак з Кам’янецької ЗОШ. Серед юнаків цього віку кращий час і перше місце в ужгородця Андрія Василини з ЗОШ №2, другим фінішував його одноклубник по СК «Максимум» Микола Орлов (тренер К.Сас), а третім – іршавчанин Євген Ширило (тренер І.Жідов).

Серед спортсменок 1999-2000 років народження золоту та бронзову нагороди вибороли учениці Кам’янецької ЗОШ Крістіна Бобер та Анастасія Кремінська (тренер С.Готра), а срібну медаль вручено ужгородці Вероніці Гуснай з ЗОШ №4. В змаганнях серед хлопців цього віку всі нагороди дісталися ужгородцям: кращий результат показав Євген Захаров з «Падіюну» (тренер О.Монич), друге місце у Станіслава Паламарчука з ЗОШ №11, третє – у Олександра Шаповалова з економічного ліцею (тренер В.Мазур).

Cеред дорослих – чотири з шести медалей також вибороли представники «Товариша», що й не дивно, враховуючи, що всі вони є членами збірної команди України, правда – з велоорієнтування. Тож перші два місця серед жінок посіли мукачівки Ніна Расчупкіна та Наталія Шозда, бронза – у Христини Ондрик з Ужгородського району. В змаганнях чоловіків мукачівці Владислав Французов та Олександр Касьянов задовільнилися сріблом та бронзою, а чемпіоном області вперше став 26-річний Іван Жідов з Іршави (тренер О.Осійський).

Приклад спортивного довголіття юні показували ветерани. Поважний вік учасників анітрохи не завадив їм проявити спортивний азарт і майстерність. Серед кращих в цій категорії були 77-річний Петро Назаренко, 67-річні Геннадій Ведерников та Василь Бідяк, 55-річні Сергій Давиденко та Олександр Цепурдей.

 

Ольга Шевченко

Фото О.Цепурдея

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com