image

Священник ПЦУ, ужгородець Віктор Аврамчук, 22 роки працює вчителем фізики

Ужгородець Віктор Аврамчук 22 роки викладає в 5-й школі. У вільний від уроків час проводить богослужіння у храмі Православної Церкви України біля навчального закладу.

Щонеділі та в релігійні свята отець Віктор Аврамчук служить літургії в Святотроїцькій церкві в Ужгороді. Духовну освіту здобував у Пряшеві (Словаччина) та Львівській духовній академії. З 2001-го став священником. До цього здобув фах учителя фізики в УжНУ і почав працювати у 5-й школі. Розповів, пішов шляхом батьків-фізиків.

"Священника вибирає Бог і так само, напевно, учительську долю вибирає Бог, бо ти йдеш працювати не для того, що можеш там багато заробити, а тому, що ти повинен бути з дітьми. Жертовна професія, яка вимагає від тебе порядності, чесності й любові до дітей", — сказав Віктор Аврамчук.

За словами Віктора Аврамчука, поєднувати роботу вчителя і священника вдається і завдяки колегам-вчителям.

"Літургія служиться в неділю, тобто у вихідний день школи. Коли є свято в будній день, то може не збігатися з уроком. Можна провести літургію, бо можуть колеги так само допомогти, наприклад, замінити, якщо це велике свято".

Другий рік Віктор Аврамчук викладає фізику в класі Ніколетти Яцків. Школярка каже: Віктор Васильович вміє пояснити предмет, на уроках завжди спокійний і на учнів не кричить.

Фізику чоловік викладає і в класі своєї дочки Юлії. Дівчина каже: батько її не виділяє з-поміж інших учнів. Але розповідає: бути ученицею тата і донькою священника — відповідально, тому що треба завжди відповідати підвищеним вимогам.

"Вдома тато дуже добрий, допомагає мені, коли я прошу з уроками. Коли допомагає мені з уроками фізики, то може навіть підказати, як легше вирахувати, ніж це показано в книзі", — сказала Юлія.

Віктор Аврамчук також викладає учням християнську етику в недільній школі, яка діє при Святотроїцькій церкві.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com