• 0

    "Сплячий" бізнес можна закрити не виходячи з дому

    Більшість українців вже готувалися відновлювати діяльність ФОПів на загальній системі оподаткування, які здавали раз на рік «нульову» декларацію, але новорічний подарунок з ЄСВ понад 700 гривень, навіть для тих хто насправді не веде підприємницьку діяльність, став прикрою несподіванкою. Тому ось вам перелік кроків для закриття таких ФОПів. 

  • 30

    В Закарпатті не стало понад 5 тисяч приватних підприємців

    27 грудня 2016 року президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності. Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки. Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів"Загалом по Україні приватних підприємців зменшилася на 128,402 тисяч. На Закарпатті ця цифра сягає 5 195 і продовжує рости.Про це  свідчать дані сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot.

  • DSC_6823

    Робота в Ужгороді: компанія Allan Lloyds пропонує високооплачувані посади для англомовних працівників

    Міжнародна компанія Allan Lloyds є провідним у світі організатором бізнес-конференцій у сферах фармацевтики, телекомунікацій, банківській сфері, маркетингу, менеджменту тощо. Наразі компанія вирішила прийти і в Україну, саме вУжгород, тож активно проводить набір працівників на відповідні  посади. Ми поспілкувалися з директором компанії в Україні пані Наталією, аби детальніше дізнатися про діяльність організації та її майбутні плани. 

  • industr

    Чому індустріальні парки - не панацея для Закарпаття

      Ще у червні 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про індустріальні парки». З того часу до вказаного акту було внесено чимало змін та доповнень, а восени 2015 року парламентарі ухвалили (в першому читанні) проект Закону «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України» з метою розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки. 

Нові перспективи українського золота на Закарпатті

Нові перспективи українського золота на Закарпатті

Починаючи з XIII століття в Мужієві намагалися добувати золото саксонці і турки, про що свідчать стародавні підземні виробки. А з 1999 року - за справу взялася і Україна. В кінці 90-х на Мужіївському родовищі побудували рудник і збагачувальну фабрику.
У «Совинному гнізді» говорили про те,  як успішно вести бізнес

У «Совинному гнізді» говорили про те, як успішно вести бізнес

  15 листопада в Ужгороді, у приміщенні «Совинного гнізда» відбувся майстер-клас з ведення бізнесу, організований Києво-Могилянською бізнес-школою. Учасники тренінгу говорили про те, як налаштувати бізнес-процеси та управляти компанією. 
На яких фахівців орієнтується бізнес і чому навчає університет – дискутували в УжНУ

На яких фахівців орієнтується бізнес і чому навчає університет – дискутували в УжНУ

  У найбільшому виші Закарпаття вперше питання освіти обговорювали не тільки професорсько-викладацький склад і студенти, а й бізнесмени. Про те, як забезпечити випускника роботою, наблизити університетську освіту до потреб ринку, четвертої промислової революції й узагалі мотивувати молодь залишатися працювати в Україні, а не виїжджати за кордон – дискутували під час круглого столу «Бізнес та університет: курс на розвиток» 9 листопада у ректораті УжНУ. 
Відомі бізнесмени обговорили можливості покращення бізнес-середовища на Закарпатті

Відомі бізнесмени обговорили можливості покращення бізнес-середовища на Закарпатті

На закарпатському заводі «Ядзакі» 3 листопада відбулася позиційна зустріч представників великого бізнесу Закарпаття, Обєднання організацій роботодавців Закарпаття та керівництва Федерації роботодавців України за участі бізнесменів та керівників великих компаній з усієї України. Останні приїхали на Закарпаття для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем ведення бізнесу.
Закарпатець на КМЕФ-2016: «Такої нелюбові до інвесторів, як в Україні, немає, напевно, більше ніде у світі»

Закарпатець на КМЕФ-2016: «Такої нелюбові до інвесторів, як в Україні, немає, напевно, більше ніде у світі»

 Для того, щоб в Україну прийшов інвестор, необхідно створювати відповідні умови. На даний момент цього і близько не відбувається. Таку думку під час свого виступу на Київському міжнародному економічному форумі висловив голова Обласного об'єднання роботодавців "Закарпаття", член наглядової ради ПрАТ "Єврокар" Володимир Панов.
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com