image

Закарпатцям від “HR-кав'ярні ”: 5 порад для тих, хто шукає працівника

25 квітня в Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч Львівського клубу менеджерів із персоналу “HR-кав'ярня”, на якій розповідали про  ефективне управління персоналом. Кореспондент ProZak теж відвідав цей захід, та записав кілька корисних порад для тих, хто шукає працівників.

Порада перша. Пошук працівника — це така сама бізнес-угода, як при купівлі послуги чи товару. Працівник “купує” компанію і “продає” свої знання, навички, час та енергію, а ви “продаєте” компанію, та “купуєте” знання, навички, час та енергію працівника. Тому до процесу рекрутингу необхідно ставитися так само, як і до інших важливих ділових переговорів.

Порада друга. Чітко зрозумійте хто і для яких функцій вам потрібен. Може бути так, що у новому робітникові взагалі немає потреби, і функції, заради яких ви плануєте наймати нову людину, можна буде поділити між тими, хто вже на вас працює, додавши їм фінансові надбавки.

Якщо потреба у новому робітникові все ж існує, продумайте, який набір характеристик та якостей, буде ідеальним для конкретної посади.

Порада третя. Не шукайте досвідчену людину за трудовою книжкою. “Трудова” говорить лише про те, що людина певну кількість років сиділа на робочому місці, а точно не про те, що вона є професіоналом. Нехай краще кандидат на посаду покаже, що він вміє та що встиг зробити на минулій посаді.

Порада четверта. Підбирайте працівників, які будуть відповідати писаним, чи не писаним цінностям вашої компанії. Тоді у вас не буде проблем ні з мотивацією, ні з лояльністю. Вони вже будуть вмотивовані та лояльні до вас через те, що їм комфортно у вас працювати.

Порада п'ята. Коли шукаєте персонал, шукайте тих, хто успішний в усьому. Людей, які мають різні хобі та позитивне ставлення до життя. Оптиміст без досвіду, буде значно ефективнішим, ніж професіонал, для якого весь світ не такий. Тікайте від таких працівників, бо вони можуть принести цей депресивний вірус і у вашу компанію. 

 

Завтра читайте: 5 порад для тих, хто шукає роботу

 

Федір Попадюк для ProZak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com