image

Закарпатцям від “HR-кав'ярні ”: 5 порад для тих, хто шукає роботу

Якщо ви вже кілька місяців шукаєте нову роботу і все без результатів, то ви, мабуть, робите щось не так. За допомогою спеціалістів з "HR-кав'ярні", кореспондент ProZak записав п'ять корисних порад для тих, хто шукає роботу. Нагадуємо, що вчора ми публікували 5 порад для тих, хто шукає працівника

Порада перша. Ще Сенека казав, що для корабля, який не знає в яку гавань пливе, жоден вітер не буде попутним. Тому, перш, ніж шукати роботу, необхідно чітко зрозуміти, у якій сфері ви хочете працювати, та на якій посаді.

Щоб було простіше зрозуміти, що вам потрібно, скористайтесь принципом SMART (https://uk.wikipedia.org/wiki/SMART), який використовується у проектному управлінні для виявлення цілей і постановки задач.

Порада друга. Пам’ятайте: пошук роботи, це теж робота. І її пошуку  потрібно приділяти стільки ж часу, скільки й самій роботі. Неправильно думати, що якщо ви розмістили резюме на сайті з вакансіями, то й пропозиції відразу ж посиплються на вас. Потрібно й самому шукати компанії, яким потрібні працівники, та самостійно висилати їм резюме.

Порада третя. Ваше резюме, по-суті, це бізнес-пропозиція самого себе. Ви себе “продаєте” як спеціаліста, і як спеціаліста вас “купують”. Чим якісніше ви себе презентуєте, тим вірогідніше, що з десяти резюме, оберуть саме ваше.

Крім того, подумайте не тільки про оформлення, а й про його зовнішній вигляд та оригінальність. Резюме, яке відрізняється від інших, покаже що ви є креативною людиною з оригінальним та нетиповим мисленням.

І не забувайте про написання супровідних листів, які теж необхідно докладати до резюме. 

Порада четверта. Ретельно готуйтеся до кожної співбесіди. Продумайте наперед всі можливі запитання і відповіді про ваші навички, здібності, досвід, сильні й слабкі сторони. Вивчіть історію, місію, ціль та цінності компанії, в яку ви ідете. Частіше за все, інформацію про це ви знайдете на сайтах компаній. Роботодавець повинен побачити впевненого у собі претендента, який з легкістю відповість на будь яке запитання, і при цьому має ті ж самі погляди, що й компанія, якою він керує.

Порада п'ята. Остання, але теж важлива. Цінності компанії та ваші цінності мають збігатися. Помилково думати, що з часом, ви зможете підлаштуватися під цінності компанії. Якщо вони є діаметрально протилежними, вам буде важко виконувати свою роботу належним чином. Краще, оберіть ту компанію, де ви будете почувати себе комфортно, ніж ту, де будуть платити більше, але при цьому, ви будете почуватися не у своїй тарілці.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com