image

7 прогнозів майбутнього від Білла Гейтса

Прогнози Білла Гейтса можна назвати пророчими. У 1999 році він точно передбачив появу сайтів з порівнянням цін на товари, смартфонів, соціальних мереж і спамерських пошукових роботів. За минулі кілька років Білл Гейтс в різних виступах та інтерв'ю теж робив прогнози на майбутнє, з деякими з них пропонує ознайомитися сайт Діло.

У наступні 15 років 33 млн осіб можуть померти через патоген

На конференції з безпеки в Мюнхені в цьому році Гейтс попередив, що "епідеміологи говорять про патоген, який швидко поширюється повітряно-крапельним шляхом. Вірус може вбити понад 30 млн людей менш ніж за рік". Це може бути пов'язано з мутацією, аварією або терористичними загрозами. Аналогічні події відбувалися і раніше: найочевидніший приклад - чума, яка знищила майже третину Європи в середині XIV століття, а в 1918 році іспанський грип знищив від 50 до 100 млн осіб.

Африка буде самостійно забезпечувати себе продуктами харчування

Гейтс вважає, що Африка досягне цієї мети внаслідок ряду структурних змін.

Використання кращих добрив і збільшення врожаїв дозволять поліпшити харчування населення, що призведе до підвищення продуктивності.

Зміни, що відбуваються в інфраструктурі, такі як збільшення ширини автомагістралей, що сполучають виробничі зони з зонами розподілу і закриття контрольно-пропускних пунктів, що викликають затримки в транспортуванні.

У міру поширення телефонного зв'язку буде поліпшуватися інформаційний обмін та отримання інформації про прогноз погоди і ринкові ціни.

Життя малозабезпечених людей зміниться завдяки мобільного банкінгу

Електронні банківські системи дозволять малозабезпеченим людям зберігати і захищати гроші в цифровій формі: в своєму щорічному листі від 2015 року Гейтс сказав, що "до 2030 року 2 млрд людей, у яких сьогодні немає банківського рахунку, будуть зберігати гроші і проводити оплату за допомогою своїх телефонів".

До 2035 року не залишиться бідних країн

Гейтс говорить про те, як змінився світ за останнє сторіччя - відбувся перехід від світу, розділеного на Радянський Союз, західних союзників і "всіх інших" до світу, який ми бачимо сьогодні. Потенціал змін величезний. У 2014 році він писав, що "допомога - це фантастичні інвестиції, і ми повинні робити більше. Це дуже ефективно зберігає і покращує життя, закладаючи основу для довгострокового економічного прогресу".

До 2030 року відбудеться прорив в області чистої енергетики, що стане революцією нашого світу

У 2016 році Гейтс не акцентував увагу на якому-небудь з існуючих способів використання відновлюваних джерел енергії. Але він вважає, що ключовим моментом - це інвестування в молодь. Він уже інвестував $ 2 млрд в альтернативні технології.

Багато спеціальностей зникнуть через автоматизацію

В інтерв'ю Quartz Білл Гейтс, як це роблять багато лідерів індустрії, бачить світ, в якому на роботі людей замінюють роботи. Однак Гейтс зазначив, що з великою ймовірністю буде збільшуватися фінансування робочих місць, на яких можуть працювати тільки люди, наприклад, догляд за людьми похилого віку або робота з дітьми.

Поліомієліт може бути усунутий до 2019 року

У 2013 році Білл Гейтс говорив про статистичні дані, які свідчать про те, що поширеність поліомієліту знижується і в даний час проблема існує тільки в трьох країнах світу. На його думку, ключ вирішення проблеми полягає в вимірі: "Ви повинні провести точні вимірювання, а також створити середовище, в якій проблеми можуть відкрито обговорюватися, щоб була можливість ефективно оцінювати те, що працює насправді, а що ні".

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com