image

Avellana Gold вкладе $100 мільйонів у видобуток золота та поліметалів на Закарпатті

Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золотої та золото-поліметалічної руди на Закарпатті та планує інвестувати в нього близько $100 мільйонів.

За словами керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна, Україна розраховує на запуск ще 2-3 юніорських компаній, що мають конкурувати на світовому ринку.

«За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 юніорських компаній, які мають стати вагомими конкурентами аналогічних проектів Канади, Австралії, Африки. Це один із тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць. Одне із наших завдань – це включення його до переліку базових на рівні інвестиційних проектів країни», – каже Бояркін. Компанія планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку досягав 120 тис тонн на рік.

Сьогодні ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тис тонн. Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди. По суті, це буде нова стратегія видобутку.

geo.gov.ua

Читайте також: 

Чому Закарпаттю не потрібен видобуток золота

Нові перспективи українського золота на Закарпатті

Компанія, яка видобуватиме золото в Закарпатті, обіцяє не використовувати ціанідний метод

Балога: американці, які хочуть добувати поліметали в Закарпатті, - аферисти

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com