image

Батько проти сина: Чому поміняли керівника єдиного закарпатського банку

Власник Комінвестбанку Володимир Гісем зняв свого сина Мирослава Гісема з керівника банку

Про зміну керівництва банку повідомляє StockWorld з посиланням на повідомлення самого банку. 

Повідомляється, що Мирослава Гісема звільнено з голови правління банку, а з 21 березня виконувати обов'язки голови правління Комінвестбанку буде Володимир Гончарук, який був начальником київського відділення Комінвестбанку. Гончарука призначили виконувати обов'язки голови поки на три місяці. 

Банк також звільнив від обов’язків двох членів правління: Володимира Черешню і Ярослава Ландовського і призначив членом правління Іванну Валькову.

При цьому на самому сайті немає повідомлення про зміну керівництва банку. Останнім повідомленням є лише інформація про скликання загальних зборів акціонерів банку. 

Як відомо, банк фактично належить Гісему-старшому, який керує Ужгородським коньячним заводом. Власне коньячний завод є головним акціонером банку. Ще в жовтні 2015 році Нацбанк погодив набуття істотної участі Гісему Володимиру Васильовичу та Гісему Мирославу Володимировичу, які незалежно від формального володіння мають можливість вирішального впливу на управління та діяльність банку. Тоді понад 84% акцій банку належали саме Ужгородському коньячному заводу, а ще понад 15% ТОВ "Латуж", де акціонером також є Володимир Гісем, а також Надія Білинець).

Одним словом, виглядає так, що батько з сином могли посваритися.

При цьому варто відзначити, що Комінвестбанк є потужною фінансовою установою. Минулого року банк відзначив 25-річчя і тоді ж банк збільшив свій статутний капітал до 250 млн. грн. Станом на 2017 рік активи банку складали 1,3 млрд. грн. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com