image

Чому муніципальна поліція під час карантину штрафує дрібних підприємців на околицях Ужгорода

Влада Ужгорода безсовісно поповнює бюджет за рахунок накладання штрафів на дрібних підприємців

Повний відчаю допис Генріха Розмана про те, як влада Ужгорода безсоромно, за хабарі, надає дозволи на реконструкцію "недоторканих історичних будівель в центрі міста і при цьому безжально навіть в період карантину карає штрафами дрібних підприємців за незначні порушення.

"Цей допис не лише для ужгородців. Хоча подія сталася саме в Ужгороді. У мікрорайоні Боздош, де повний архітектурний хаос і на вулицях утворилися не ями, а цілі озера, де немає ні дитячого садочка чи амбулаторії, хоча тут проживає вже майже 15 тисяч людей, деякі люди намагаються якось робити хоч невеличкий бізнес, щоб було за що годувати родини.
Нещодавно відкрилася одна кафешка, де люди не просто варять каву, але й ліплять вареники, Я полюбив цю кафешку і завжди думав, які ж вони молодці, що в такому хаосі, у будівлі, повз яку йде розбита дорога, відкрили невеличкий, але дуже затишний заклад.
Карантин вбивав їхній і без того бідний бізнес, тому коли карантин пом'якшили, то власники просто вирішили якось про себе нагадати і винесли перед будівлею невеличкий столик і "спотикачку". При цьому, ні столик, ні спотикачка не заважали проходу.
І що ви думаєте? Прийшли гобліни з муніципальної поліції і наклали на власника немалий штраф. На Боздоші! Де місто взагалі нічого не зробило, для того, щоб цей мікрорайон мав хоч трошки пристойний вигляд. Тут не робляться дороги чи тротуари, тут не робиться нічого.
І тоді мені подумалося, ким повинні бути представники влади, щоб доїти дрібних підприємців на околицях міста штрафами і при цьому брати мільйонні хабарі і дозволяти багатим забудовникам реконструкції і перебудови на свій лад в історичній недоторканій частині міста.
Звичайно, я за порядок і потрібно слідкувати за вивісками чи спотикачками. Але для цього потрібен диференційований підхід. Чи подумав хтось із цих гоблінів від муніципальної поліції та мерії про те, як допомогти дрібним підприємцям у цей важкий коронавірусний час? Звичайно ж, що ні. У тих головах думка направлена лише в одному напрямку - де би ще щось вкрасти.
Вибачте за грубість цього допису. Але дуже боляче. Я бачив власника і персонал після накладення на них штрафу. В очах був повний відчай", - написав Генріх Розман на своїй сторінці у Фейсбук. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com