image

Ціни зросли, але паніки на Закарпатті нема, - чиновник

Середня ціна у супермаркетах Ужгорода за кілограм борошна пшеничного – 10 грн, макаронних виробів – 13грн., цукру – 17 грн., олію (1 л) – 21 грн., крупи гречаної – 24 грн., рису – 25 грн. 

3 березня під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо ситуації на споживчому ринку та його насиченню продуктами харчування. 

Олексій Павленко у своєму виступі назвав стрибок цін на основні продукти харчування необґрунтованим, пов’язаним передусім із нестабільністю на валютному ринку країни та помилками логістики. «Стрибок цін на валюту призвів до суттєвого дефіциту і паніки на продовольчому ринку,- зауважив очільник відомства,- з полиць магазинів зникли гречка, олія, цукор, сіль, хоча саме цих продуктів ми маємо вдосталь і не залежимо від їх імпорту». 

На Закарпатті за останню декаду лютого ціни на основні продукти харчування на продовольчому ринку зросли. Особливо це стосувалося таких основних продуктів як борошно пшеничне – на 245%, макаронні вироби – на 172%, цукор – на 193%, олія соняшникова – на 162%. 
З початку року зросли ціни на основні види хліба. Причиною цьому став ріст закупівельних цін на зерно, борошно та енергетичної складової його виробництва. 
Нині зерна продовольчої пшениці в області достатньо. На сьогодні в торгівлі відсутній ажіотаж на будь-які види продуктів, запевняє заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо. Як прокоментував посадовець, ціни на основні продукти харчування стабілізувалися. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com