image

Люди Ковача розділили ще 56 млн. грн. "Закарпаттяобленерго"

«Закарпаттяобленерго» роздало 56 мільйонів сімейним партнерам свого екс-директора Василя Ковача й 100-гривенній «прокладці»

ПАТ «Закарпаттяобленерго» за результатами тендеру уклало угоди з Закарпатським управлінням ПАТ «Електро» на будівельні роботи загальною вартістю 55,92 млн грн. Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Йдеться про будівельно-монтажні і налагоджувальні роботи для приєднання новозбудованих, реконструйованих чи модернізованих електроустановок замовників до електричних мереж. Роботи вестимуть в Ужгороді, Мукачеві та районах: Іршавський , Тячівський , Рахівський, Виноградівський , Берегівський , Хустський , Ужгородський , Мукачівський, Міжгірський , Великоберезнянський , Свалявський , Воловецький та Перечинський.

Половину виділених котів отримає Закарпатське управління ПАТ «Електро» – 24,82 млн грн. Власниками трьох найбільших часток фірми «Електро» за даними SMIDA є:

12% – ТОВ «Електро-Закарпаття», власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також раніше був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював «Закарпаттяобленерго», тобто замовника тендеру.

16% – ТОВ «Чечва», власники генеральний директор «Електро» Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;
15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління «Електро»), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усі з Тернополя.

Ще 15,20 млн грн. дістанеться ТОВ «Електро-Буд». Співвласником фірми є Юрій Шпак, який також колись входив до складу засновників вищезгаданого «Електро-Будсервіс» разом зі Славичем і Ковачем-молодшим. Донедавна разом зі Шпаком частку в «Електро-Будсервіс» мав Василь Андрійович Козак. Людина з таким ПІБ відома як екс-заступник начальника юридичного відділу «Закарпаттяобленерго» та екс-радник голови Закарпатської ОДА, а з літа минулого року начальник Державної інспекції сільського господарства у Закарпатській області. Місцеві ЗМІ також називають Козака зятем Ковача-старшого.

Решта 15,90 млн грн. отримає ПП «Промелектромонтаж», яке має 100 грн. статутного капіталу. Фірма записана на Юрія Бреньо з Ужгорода. Минулого року отримала від «Закарпаттяобленерго» аналогічний підряд на 12 млн грн.

Як ми повідомляли, фірми, за якими стоять люди Ковача, недавно вже "розпиляли" 53 млн. грн та 15 млн. грн. на тендерах "Закарпаттяобленерго"

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com