image

На Закарпатті побили канадського інвестора (ВІДЕО)

Чоловік приїхав на Закарпаття вкласти кошти, але має конфлікт з власником одного з курортів

Ця історія дуже повчальна. На Міжгірщині діє так званий еко-курорт "Ізки". Чому так званий? Та тому що до "еко" цей курорт не тягне. Нечистоти з курорту просто скидають у гірську річку.  Саме це не сподобалося Вікторові Христичу, який пішов зробити зауваження щодо викидів власнику курорту "Ізки" Андрієві Бойку. І... отримав удар в голову. А потім Віктор лежав у лікарні зі струсом мозку. 

Віктор ще 20 років тому виїхав з України до Канади, де відкрив ІТ бізнес, став відомим бізнесменом, об'їздив весь світ і нарешті навідався і на Закарпаття. 

Саме біля курорту Ізки він викупив невеличкий старий будинок і кілька земельних ділянок поруч, щоб зробити тут ІТ-кластер, запросивши інших канадських бізнесменів вкласти в цей проект гроші. 

Але за 20 років проживання в Канаді Віктор навчився, що все має відбуватися по закону. Там за викинутий сигаретний недопалок можна заплатити 500 доларів штрафу. А тут цілий курорт виливає нечистоти в гірську річку...

А ще Віктор каже, що лісогуби нещадно вирубують ліс навколо. І це не є якісь офіційні рубки. Рубають всі, хто захоче і ніхто нічого не робить, щоб це припинити.

"Канадські підприємці погодяться вкласти кошти в проект, якщо це буде ІТ офіс для роботи програмувальників на фоні прекрасної природи, а якщо тут не контролюються вирубки дерев, то незабаром все перетвориться в пустелю, як в Монголії. То який сенс інвесторам вкладати кошти на Закарпатті, якщо вони можуть вкласти їх у Монголії?" - запитує Віктор Христич.

А от голова Асоціації лісозаготівельників Міжгірщини Андрій Попович каже, що Віктор Христич все перебільшує і всіх повчає, як має бути, а сам нічого не робить.

Насправді, Попович просто захищає місцевих царьків, бо Віктор таки робить. Він прибирає за місцевими тонни сміття, провів електрику, зробив дорогу за європейськими стандартами. Але йому постійно ставлять палиці в колеса. Можна не сумніватися, що місцеві вже тиснуть на правоохоронців, щоб ті заминули справу з побиттям. Навіть сам власник "Ізок", який побив Віктора, каже, що той перший почав. Мовляв, собаку копнув і його в груди вдарив, тому довелося дати здачу.

Очевидці ж стверджують, що це неправда. Саме Андрій Бойко побив інвестора. Є і записи камери відеоспостереження, але вони знаходяться у слідчого прокуратури, яка, звичайно ж, більш прихильна до місцевого бізнесмена, ніж до інвестора.

А от голова Канадсько-української торгової асоціації Емма Турос каже, що в липні в канадському місті Торонто буде проходити канадсько-український інвестиційний форум, на якому канадських підприємців будуть закликати інвестувати в Україну. Але як тільки там появиться інформація про відношення в Україні до канадських інвесторів на прикладі побиття Віктора Христича, то навряд чи хтось захоче вкладати у нашій країні гроші.

До речі, за минулий рік іноземні інвестиції в Україну впали ще на 7,7%. А без інвестицій ми ніколи не відродимо економіку.

Більше - в сюжеті телеканалу 1+1.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com