image

На Закарпатті замість коньяку вироблятимуть бренді

Незабаром почне діяти заборона на виготовлення коньяків та шампанських вин 

Україна підписала угоду про зону вільної торгівлі з Євросоюзом ще на початку 2016 року. Деякі пункти угоди регламентують дотримання авторських прав на торговельні марки.

Генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко повідомив, що наші виробники вина та коньяків готові виконувати норми угоди  і будуть перейменовувати свою продукцію. Зокрема, не можна використовувати в назві напоїв слова коньяк чи шампанське, бо ці назви є похідними від регіонів, де ці напої виготовляють і, відповідно, лише у цих регіонах мають право на виробництво напоїв з такою назвою.

Тепер вітчизняні виробники перейдуть на інші назви. Зокрема, шампанське буде називатися "ігристе вино", як це вже дехто робить. А от коньяк, скоріше за все, перейменують на бренді.

До речі, в Словаччині досить важко переходили з назви алкогольного напою rum (ром). Зрештою, там вирішили просто забрати першу літеру з назви і тепер там виготовляють Tuzemsky Um замість Tuzemsky Rum.

Яким словом замінять слово коньяк на Ужгородському коньячному заводі поки невідомо. До слова, у назві підприємства також використовується слово коньяк і з цього також якось потрібно виходити.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com