image

Перша ракетка України Сергій Стаховський займається виноробством на Закарпатті

34-річний тенісист виробляє власне вино з виноградників розташованих у Мужієві.

Ідея виробляти вино зародилася у тенісиста на південному заході Франції, в виноробному регіоні Бордо.

«Я грав на клубному чемпіонаті Франції, який проходив в Бордо. Можна сказати, що концепцію виноробства мені прищепили саме там. Я об'їхав багато різних виноробств в Бордо - маленьких, великих, середніх - і мені припала до душі культура виробництва вина. Сподобалося, наскільки скрупульозно вони до цього ставляться, як оберігають виноградники».

Виноградники тенісиста знаходяться в Україні - в Закарпатті.

«У 2015 році у мене з'явилася можливість взяти в оренду на 10 років 25 гектарів землі в Закарпатті, в Берегівському районі. І з цього моменту ми цим займаємося. Перший урожай повіз на виставку в Бордо в 2017 році, але тоді я зрозумів, що вінтажа у нас немає. Зараз у нас виходить вінтаж 2018 року - і він набагато кращий. Червоне вино у нас 10 місяців настоюється в дубових бочках. Нам дуже подобається, а французи мене похвалили».

На стартовому етапі вино Сергія Стаховського буде проводитися на виробничих потужностях відомого виробника.

«Мені пощастило: останні роки виробництво вина в Україні трохи скоротилося, а завод будувався під великі виробничі потужності. Ми домовилися, що у нас буде повністю автономна лінійка - свої цистерни, свій склад. Тому не можу сказати, що цей проект дуже дорогий. Але, коли я дивлюся в майбутнє, розумію, що потрібні будуть великі інвестиції».

Природно, що вино, яке виробляє тенісист, має тенісну тематику. Червоне вино називається Ace by Stakhovsky, а біле W by Stakhovsky.

«Ace - це подача навиліт. А W можна розшифрувати по-різному. Це може бути і Win, і White, і Wimbledon - що кому більше до душі. Я, чесно кажучи, хотів, щоб моє прізвище було маленькими буквами десь внизу, але маркетологи наполягли: «А як же воно продаватися буде? За якість я не переживаю, а по реалізації - подивимося».

На даному етапі Сергій не розглядає виробництво вина як головний вид своєї діяльності. При цьому 34-річний тенісист раніше говорив, що нинішній сезон може стати одним з останніх для нього. Багато буде залежати від результатів, які Сергій покаже на турнірах ATP.

«Поки я ще граю в теніс, але в майбутньому хотілося б, щоб ця справа приносила якийсь дохід. Продаватися вино буде в Україні, Словаччині, Угорщині, Австрії і Бордо".

З точки зору логістики це нам зручно і доставка не зробить дорожчим вартість пляшки вина». В Україні вино буде продаватися в одному з найбільших винних магазинів. За словами Стаховського, ціна має бути близько 240 гривень за пляшку".

stakhovskywines.com

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com