image

Рада бізнес-омбудсмена співпрацюватиме з роботодавцями Закарпаття

 

У рамках робочого візиту на Закарпатті перебував бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. Він ознайомився з роботою кількох закарпатських підприємств, зокрема, побував на заводі "Єврокар". 

Бізнес-омбудсмен зустрівся із головоюОбласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" Володимиром Пановим та генеральним директором ПрАТ «Єврокар» Ігорем Царенком.

Масштабність закарпатського заводу справила враження на бізнес-омбудсмена.

Голова закарпатських роботодавців Володимир Панов поінформував високого гостя про актуальний стан місцевого бізнес-середовища, про численні труднощі, з якими стикаються підприємства області, а також окреслив пропозиції місцевої бізнес спільноти щодо підвищення позицій економіки області.

Наголос було зроблено на внесенні змін до чинного та прийняття нового законодавства щодо стимулювання інвестицій в Закарпатську область.

Володимир Панов звернувся з проханням підтримати на найвищому рівні пропозиції Закарпаття щодо Закарпатського економічного експерименту, а також формулював 4 найбільш актуальні на сьогоднішній день питання, які необхідно вирішувати:

  1. Внесення змін до Закону України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття».

Номер, дата реєстрації: №2301а від 06.07.2015.

Абзац 3 статті 6 Закону України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття» виключити.

Це дасть змогу таким компаніям як «Ядзакі», Джейбіл», «Флекстронікс» засновувати в Україні нові підприємства.

  1. Прийняття законопроекту №2555а від 31.08.2015 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки».
  2. Прийняття законопроекту №2554а від 31.08.2015 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки».

Це дасть можливість запрацювати індустріальним паркам в Україні.

  1. Сприяння на найвищому рівні прийняття пакету законодавчих ініціатив, запропонованих бізнес-спільнотою Закарпаття щодо запровадження Закарпатського економічного експерименту.

Це дасть можливість відродити спеціальні режими інвестиційної діяльності та СЕЗ «Закарпаття».

Генеральний директор ПрАТ "Єврокар" Ігор Царенко провів для високого гостя екскурсію по виробничій площі підприємства, продемонструвавши можливості лако-фарбувального, зварювального та конвеєрного виробництва автомобілів.

Під час екскурсії Ігор Анатолійович чітко розставив всі точки над "і" в питанні головних факторів, які заважають розвивати автопром в Україні.

У свою чергу Альгірдас Шемета запевнив, що очолюване ним відомство докладе максимум зусиль для усунення перепон, які заважають поступальному розвитку бізнесу на Закарпатті. Бізнес-омбудсмен схвально відгукнувся про ініціативи Закарпатського економічного експерименту та відзначив необхідність зміни українського законодавства в частині пільг та преференцій для інвесторів.

На його думку, масштабні проекти всеукраїнського значення на зразок «Єврокару» заслуговують на те, щоб їх "піднімав" президент та прем'єр-міністр під час зустрічей зі своїми колегами з Європи та Америки.

Посадовець також поінформував, що Рада бізнес-омбудсмена отримала 15 скарг від підприємців із Закарпатської області, з яких успішно закрила 10. Також бізнес-омбудсмен зазначив, що закарпатські роботодавці можуть розраховувати на співпрацю та оперативне реагування Ради бізнес-омбудсмена на будь-які скарги від місцевого бізнесу.

Від імені роботодавців області В. Панов висловив сподівання, що ініціативи закарпатського бізнесу нарешті почують у Києві і з допомогою Ради бізнес-омбудсмена спільно вдасться знайти механізми для покращення умов ведення бізнесу в регіоні.

Таким чином Обласне обєднання організацій роботодавців «Закарпаття» налагодило хороший контакт з Радою бізнес-омбудсмена, який у майбутньому може стати вагомим інструментом для створення сприятливого бізнес-середовища як в Україні так і на Закарпатті.

 

Юрій Роман,  www.bussinessz.com.ua

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com