image

Що робити, якщо ви сильно облажалися на роботі

Як правильно себе вести, якщо ви допустили у своїй роботі серйозну помилку, яка може привести до плачевних наслідків.

Якщо на роботі трапилася катастрофа і, що найжахливіше, винні в ній ви, не панікуйте. Це дуже неприємна, але не безвихідна ситуація. Відповідати вам, звичайно, доведеться, але при цьому цілком можливо зберегти і робоче місце, і хороші відносини з керівництвом.

Що потрібно зробити якомога швидше

Як тільки ви зрозуміли, що зробили серйозну помилку, відразу ж повідомте про це свого керівника, як би страшно вам не було. Якщо ваш начальник дізнається про це від когось іншого, ваше становище стане ще гіршим.

Після того як ви повідомите про подію, запропонуйте кілька варіантів того, як виправити ситуацію і не допустити її повторення в майбутньому. Можливо, у вашого керівника теж є міркування з цього приводу.

Якщо у вас немає повної інформації про те, як і чому виникла така проблема, просто зізнайтеся в тому, що зробили особисто ви, і пообіцяйте якомога швидше розібратися в тому, що трапилося і надати варіанти вирішення.

Покажіть, що ви розумієте всю серйозність ситуації, не заперечуєте, що винні і готові працювати над виправленням наслідків.

Як відновити свою репутацію

Негайно почніть працювати над тим варіантом вирішення проблеми, який схвалив ваш керівник. Тримайте його в курсі того, як просуваються ваші справи.

Протягом наступних місяців вам доведеться працювати набагато старанніше, ніж раніше. Не допускайте інших великих промахів і трудіться з максимальною віддачею. Можливо, вам доведеться затримуватися після роботи, щоб усе ще раз перевірити. Ваше завдання зараз - продемонструвати, що допущена вами помилка була прикрою випадковістю, а не наслідком вашої недбалості або непрофесіоналізму.

Що робити, якщо вас все-таки звільнили

Якщо так вийшло, що ви все ж залишилися без роботи, ретельно проаналізуйте, через що насправді виникла та фатальна помилка і що слід було зробити по-іншому. Можливо, вам не вистачає якихось знань і зараз саме час їх отримати.

Зрозуміло, звільнення - це завжди складний момент з емоційної точки зору, тому дайте собі час заспокоїтися. Подумайте про те, як ви будете відповідати на майбутніх співбесідах, коли вас запитають про причини звільнення з попереднього місця роботи.

Пам'ятайте, що помилки трапляються абсолютно у всіх, навіть у найдосвідченіших і уважних працівників.

Уміння визнавати свої промахи і прагнення виправити їх наслідки, розкаже про вас набагато більше, ніж будь-яка помилка.

lifehacker

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com