image

Середня зарплата на «Закарпатгазі» – 2,5 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба ПАТ «Закарпатгаз», акціонери компанії провели чергові збори, на яких обговорили економічні питання.

За результатами діяльності ПАТ «Закарпатгаз» у 2014 році підприємство протранспортувало 534 млн. куб. м природного газу, що на 119 млн. куб. м, або 18% менше, ніж за аналогічний період 2013 року. Через значне зменшення обсягів транспортування природного газу, суттєве зростання ціни на природний газ (для суб’єктів господарювання ціна на газ впродовж 2014 року змінювалась 5 разів), а також зупинку та скорочення об’ємів виробництва на найбільш енергоємних промислових підприємствах області підприємство недоотримало близько 55,2 млн. гривень виручки від транспортування та постачання газу. Не найкращим чином на діяльність підприємства вплинуло і тотальне здорожчання майже всіх матеріалів, пального та обладнання, які вкрай необхідні для забезпечення поточної діяльності підприємства.

Складна фінансова ситуація позначилась і на рівні оплати праці працівникам компанії. За підсумками минулого року середня заробітна плата працівників ПАТ «Закарпатгаз» складає 2581, 72 гривень, що на 52,8 % менше, ніж середня зарплата по галузі. Незважаючи на це, НКРЕКП, при формуванні тарифів на транспортування та постачання природного газу не передбачила збільшення їх частки на оплату праці.

«Наші неодноразові звернення до НКРЕКП та прохання переглянути складові тарифу на 2015 рік в частині відрахувань на заробітну плату працівникам Товариства залишились поза увагою. При формуванні тарифів на 2015 рік НКРЕКП не врахувала різкого падіння обсягів транспортування газу, тарифи сформовані непропорційно, не було належним чином акцентовано увагу і на інфляційних процесах, здорожчанні матеріалів та збільшенні рівня затрат на енергоресурси. Аби  утримувати газопроводи у належному стані, необхідно витрачати значно більшу суму, ніж закладено в тарифах», - коментує заступник голови правління з фінансово-економічних питань ПАТ «Закарпатгаз» Наталія Дорохіна.

Довідково

Основними акціонерами ПАТ «Закарпатгаз», відповідно до зведеного облікового реєстру власників цінних паперів є ПрАТ «Тернопромсервіс», ПрАТ «Газтек», ПрАТ "Агропромкомплект", ПрАТ «Ролюкс». 

 Основними видами діяльності ПАТ «Закарпатгаз» є транспортування та постачання природного газу.

 Клієнтами компанії є 269 тисяч сімей Закарпатської області та 6,8 тисяч підприємств промисловості, установ і організацій. У числі найбільших підприємств-клієнтів ПАТ «Закарпатгаз» такі підприємства, як ТзОВ «Русинія», ТОВ «Інтерфіл», Ядзакі Україна, Ужгородський коньячний завод та інші.

 ПАТ «Закарпатгаз» є одним з найбільших роботодавців Закарпатської області. На сьогоднішній день на підприємстві працює понад 1,4 тисяч чоловік. Товариство входить до десятки найбільших платників податків області.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com