image

У регіонах найбільше потребують ІТ-спеціалістів

Ринок праці України демонстрував стабільність. Роботодавці розмістили на 4% більше вакансій, ніж минулого місяця, а пошукачі — на 5% більше нових резюме. В актуальній соціально-економічній ситуації таку динаміку загалом можна назвати позитивною. Відсутність зниження кількості вакансій та різкого приросту нових резюме свідчить про відносну стабільність на ринку праці України.

Найбільшу кількість вакансій у травні на hh.ua пропонували для фахівців із продажу та ІТ-спеціалістів. Також до ТОП-5 за кількістю пропозицій потрапили вакансії для маркетологів, адміністративного персоналу й молодих спеціалістів.

Максимальну кількість нових резюме розмістили молоді спеціалісти, програмісти та системні адміністратори, адміністративні працівники, фінансисти і спеціалісти з продажу.

У порівнянні з попереднім місяцем, найактивніше роботу пропонували для робочих різних спеціальностей, страхових агентів, спеціалістів у автоторгівлі й автообслуговуванні, домашнього персоналу. Падіння активності роботодавців більше, ніж у інших галузях, відчутне у сферах державного управління, вищого менеджменту, управління персоналом, юриспруденції.

У травні найактивнішими були пошукачі у таких проф. сферах, як «Початок кар’єри», «Наука і освіта», «Управління персоналом», «Інформаційні технології». Найменш активно розміщували нові резюме страхові агенти, працівники автомобільної галузі, спеціалісти із закупівель і мед. представники.

Найвища позитивна динаміка кількості вакансій (у порівнянні з попереднім місяцем) спостерігалася у Київській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській і Рівненській областях. Менш активними, у порівнянні з квітнем, були роботодавці Львівської, Волинської, Черкаської і Дніпропетровської областей. Загалом ТОП-5 регіонів, де розміщують максимальну кількість вакансій, виглядає традиційно: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Львів.

 

ТОП-10 зарплат у Києві та регіонах

Рівень зарплат на ринку в травні лишається практично без змін. Як середні, так і високі зарплатні пропозиції знаходяться на попередньому рівні й у Києві, й у регіонах. Із зазначенням зарплат на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна опубліковано 25% усіх вакансій. А лідерами високих зарплатних пропозицій, як і раніше, лишаються аутсорсингові ІТ-компанії, що пропонують програмістам і QA-спеціалістам високі зарплати з прив’язкою до долара.

 

Зарплати у Києві

 

Професія

Зарплата

1

Senior Technical QA

2 400-3 200 USD

2

С++ 3D Graphics Developer

1 900-2 700 USD

3

Game Designer

1 500-2 500 USD

4

Web-дизайнер

Від 2 000 USD

5

Інженер-конструктор/ технолог (зброя)

1 000-3 000 USD

6

Display Channel Manager (реклама)

Від 2 000 USD

7

Web-мастер

Від 1 500 USD

8

Accounting Officer

Від  200 USD

9

ІТ-директор у інтернет-магазин

Від 25 тис. грн

10

Провідний інженер (підтримка прикладного ПЗ та інфраструктури)

Від 20 тис. грн

 

ТОП-10 зарплат у регіонах

У регіонах, на відміну від столиці, в травні до ТОП-10 потрапили не лише програмісти. Як ТОП-10, так і ТОП-100 найвищих зарплатних пропозицій у регіонах виглядає традиційно: крім ІТ-спеціалістів, туди потрапляють також вакансії для керівників регіональних відділень великих компаній, торгові представники і керівники регіональних компаній.

Професія

Регіон

Зарплата

Sitecore Developer

Львів

3 000-5 000 USD

Erlang розробник

Дніпропетровськ

Від 45 тис. грн

Керівник відділення банку

Регіони України

10-30 тис. грн

Security Assistant (ОБСЄ)

 

Маріуполь, Краматорськ

988 EUR

Керівник підприємства (деревообробка)

Житомир

20 тис. грн

Адміністративний директор

Одеса

15 тис. грн

Інтернет-маркетолог

Одеса

Від 10 тис. грн

Інспектор по роботі з проблемними активами

Регіони України

6-20 тис. грн

Територіальний менеджер (продаж меблів)

Харків

Від 10 тис. грн

Спеціаліст із реклами і PR

Львів

8-12 тис. грн.

 

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в травні 2015 року.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com