image

Ужгородська влада заборонила пересувну торгівлю

Сьогодні виконком Ужгородської міської ради таки заборонив пересувну торгівлю в Ужгороді.

Як повідомляє офіційний сайт Ужгородськї міськради, з метою ліквідації несанкціонованої торгівлі на території міста під час засідання Ужгородського міськвиконкому був розглянутий проект рішення «Про об’єкти тимчасової торгівлі». 

У зв’язку з набранням законної сили Постанови Закарпатського окружного адміністративного суду, враховуючи відсутність у землекористувачів державної реєстрації права оренди земельних ділянок комунальної власності міста на яких проводиться тимчасова торгівля, члени виконкому прийняли рішення анулювати підтвердження торговельної діяльності на тимчасові об’єкти торгівлі. Підприємців буде зобов’язано здійснити їхній демонтаж, - йдеться у повідомленні мерії.

«Маємо висновок санепідемстанції: торговельні об’єкти з продажу морозива, напоїв не мають бути розміщені на проїжджих частинах доріг, у них має бути і доступ до води, санвузлів. Ми живемо у європейському місті, тому також хочемо навести порядок.
Альтернативою для підприєцмів є можливість розміщення «точок» з морозивом, напоями на облаштованих літніх майданчиках при стаціонарних кафе, ресторанах, магазинах», – зазначила начальник управління майном міста, заступник директора департаменту міського господарства Тетяна Полтавцева.

Окрім того, під час свят тимчасово буде дозволено здійснювати продаж морозива і напоїв у парках і скверах.

Як ми повідомляли, перший заступник міського голови Ужгорода Іван Волошин на своїй сторінці у Facebook, повідомив, що мав розмову з мером Віктором Погорєловим і той був проти ліквідації пересувної торгівлі.

Як повідомили наші джерела, голосування за ліквідацію пересувної торгівлі пройшло з перевагою всього в один голос "за" ліквідацію.

Мер Ужгорода Віктор Погорєлов вважав, що повна ліквідація пересувної торгівлі не на часі, бо багато хто в торговців використовує цю торгівлю, як єдиний спосіб прогодувати родину. Мер висловився за те, щоб цю торгівлю систематизувати і довести до ладу, але не ліквідовувати.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com