image

Відсутність великого агробізнесу є позитивом для Закарпаття - експерт

Закарпаття має хороші перспективи для розвитку завдяки хорошій системі розселення населення та відсутності великого агробізнесу. Так вважає Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства.

Цю думку Анатолій Ткачук висловив на форумі Re:Open Zakarpattia, який відбувся на Ужгородщині.

«Люди намагаються шукати можливості жити не у великих містах, на Закарпатті система розселення є хорошою. Цього достатньо для відкриття бізнесу, базованого на сучасних технологіях, - зазначив Анатолій Ткачук. – Зараз потрібні мережі малих підприємств»

За його словами, відсутність великого агробізнесу теж «на руку» Закарпаттю. «Україна обрала найгіршу версію розвитку сільського господарства. В Україні масова агро монокультура, яка створює величезне ВВП і нуль зайнятості. На 1000 га обробітку землі припадає від 8 до 11 робітників, це вимиває людей із сільських територій, - каже Анатолій Ткачук. - Закарпаття не має великої кількості полів, сюди не зайшли агрохолдинги. Область має можливість розвивати сільське господарство для багатих - багато якісного різного харчування. Є тепер такий тренд, у цей тренд треба увійти. Хто перший, той отримає максимальну додану вартість».

Плюс Закарпаття, за словами експерта, ще у тому, що область має відкриті немілітаризовані кордони, на відміну від східних областей, і цей шанс треба використати, - розповів Ткачук.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com