image

Відтік клієнтських коштів Комінвестбанку за два місяці 2023 року склав майже 41 млн. грн

Національний банк визнав Наглядову раду єдиного закарпатського банку – Комінвестбанк - некомпетентною. Національний банк  неодноразово висловлював стурбованість станом справ у Банку через одноосібне керування ним Володимиром Гісемом, визнаючи керівництво Банком неефективним через надмірну залученість Наглядової ради в поточну діяльність.

Як ми повідомляли, коньячний барон Володимир Гісем вирішив прибрати з правління банком власного сина Мирослава, який фактично розбудував банк з нуля і зробив його міцною та надійною фінансовою структурою. А з початком року було сфабриковано кримінальну справу проти Мирослава Гісема та членів правління, які були у його команді. До цих репресій долучилися і продані коньячному барону Володимиру Гісему правоохоронці.

Після цього з банку було виявлено значний відтік клієнтських коштів. Навіть на сайті банку зафіксовано, що лише за два перші місяці цього року відтік капіталу склав майже 41 млн. грн.

І тут знову ж таки виникає питання, чи часом Голова Наглядової ради банку Володимир Гісем не навмисне «зливає» банк, а потім, до прикладу, повісить вину на свого сина та тих членів правління, які були в команді Мирослава.

Питання, хто ввійде та очолить Наглядову раду Комінвестбанку, це не просто внутрішні справи фінансової установи, це питання збереження коштів, як власників  вкладів, так і бізнесу, це робочі місця працівників та стабільність розрахунків. Навряд чи, вирішення кадрових проблем буде швидким та ефективним. За останні майже 5 років Банком керували п’ять призначених Голів правління, та жоден з них так і не зміг спрацюватися з Головою Наглядової ради. Сподіваємося та віримо, що наша область таки не втратить єдину регіональну банківську  установу, яка була колись надійною та стабільною. Ну а закарпатським правоохоронцям можна порадити лише нарешті відмовитися від брудних коньячних хабарів, бо коли коньячна імперія рухне, то барон потягне за грати і всіх тих, кому щедро роздавав коньячні долари. 

Продажними правоохоронцями так і не надано жодної оцінки  численних порушень у приватизації закарпатських підприємств, не дано оцінки рейдерського захоплення коньячними баронами кооперативу "Ізумрудний", не виникає у прокуратури питань і до вивезення людьми Гісема-старшого сотень тисяч євро до Словаччини на статутний фонд одного з підприємств.

Ну і чого варті інтерв'ю Володимира Гісема російським виданням, у який він  вихваляє Путіна і каже, що росія вже виграла третю світову війну. Але продажні правоохоронці мовчать, бо їх гріють коньячні долари від барона. 

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com