image

Які професії потребують працівників на сезон, - поради закарпатцям

Галузь туризму, на яку традиційно припадає левова частка сезонних вакансій, сильно постраждала від кризи. Тепер пропозиції для сезонних працівників легше знайти в інших галузях ринку.

Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна пропонує добірку найкращих вакансій на період осінь-зима 2015.

Протягом останніх кількох років головним «постачальником» сезонних вакансій був туризм. Сьогодні ця галузь переживає не найліпші часи. Інфляція і падіння рівня життя призвели до того, що українці все рідше користуються послугами турфірм і віддають перевагу проведенню відпустки вдома. Також у зв’язку з воєнними діями на Сході суттєво знизився приплив зовнішніх туристів. Туристичний бізнес дуже чутливий до подій, що відбуваються у країні. Цим пояснюється падіння кількості пропозицій у галузі. Проте, незважаючи на зменшення загальної кількості вакансій, роботодавці відкривають вакансії «під сезон», коли очікується найбільший наплив відпочивальників. У першу чергу, це стосується обслуговуючого персоналу (поварів, офіціантів, барменів).

Також варто відзначити, що цього року список сезонних вакансій поповнився за рахунок пропозицій у інших галузях ринку, в тому числі в сфері продажу, домашнього й робітничого персоналу, транспорту й логістики. Аналіз бази вакансій показав, що сезонні працівники потрібні не лише в західних регіонах, але й у Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську.

Для спеціалістів у сфері продажу відкрита вакансія Провідного менеджера з продажу цитрусових, сезонних овочів і фруктів. Головні вимоги: вища освіта; досвід роботи в продажу овочів і фруктів від 2-х років; знання ринку збуту; наявність партнерських стосунків із закупівельниками і комерційними директорами ключових мереж; досвід укладання вигідних річних контрактів. Функціональні обов’язки: пошук і приваблення потенційних клієнтів, ведення комерційних переговорів; аналіз конкурентів; контроль дебіторської заборгованості й звітність вищому за рангом керівництву. Роботодавець пропонує конкурентні умови оплати. Також компанія готова розглянути кандидатуру пошукача з іншого міста.

У зв’язку з початком сезону в компанію з виробництва новорічних подарунків потрібен Менеджер з продажу. Пошукач із вищою освітою і досвідом роботи у галузі продажу не менше року повинен уміти продавати і переконувати. Обов’язки майбутнього співробітника: консультації клієнтів по телефону, продаж кондитерських виробів і новорічних подарунків. Робота тимчасова, розрахована на 3 місяці. Розмір зарплати — 8 000 грн (ставка 1 000 + %). На успішного кандидата чекає молодий активний колектив і комфортне робоче місце.

Бажаючі працювати в Буковелі можуть надіслати резюме на вакансію Спеціаліста з групового бронювання. Вимоги: вища освіта; досвід роботи на аналогічній посаді від одного року; розуміння специфіки роботи міжнародного мережевого готелю; знання Opera или Fidelio; володіння англійською на рівні Upper-intermediate. До переліку обов’язків входять: приймання замовлень попередніх групових бронювань; інформаційний і документальний супровід; координування груп на місці; налагодження ефективних бізнес-відносин із клієнтами; ведення документації з бронювання і складання звітів.

Також у Буковелі шукають Адміністратора бару. Функціонал працівника буде включати: організацію роботи бару, обслуговування гостей готелю, облік матеріальних цінностей і проведення інвентаризації. Вимоги досить високі: вища освіта, досвід роботи від 2-х років, упевнене володіння ПК і знання Micros, володіння англійською на розмовному рівні, а також дотримання правил етикету й техніки обслуговування гостей. Співробітникам надають офіційне працевлаштування, житло й харчування, можливість брати участь у професійних і корпоративних тренінгах.

У Києві відкрита вакансія Менеджера з туризму. Досвід роботи не обов’язковий, але якщо в пошукача є проекти й цікаві пропозиції, то компанія надасть змогу їх реалізувати. Співпраця пропонують на таких умовах: вільний графік роботи, наявність робочого місця, оперативна інформаційна і технічна підтримка, заробітна плата — 60% від комісії. У компанії є змога кар’єрного зростання, а також зміни режиму роботи на часткову або повну занятість з постійною ставкою і відсотками.

Мережа ресторанів у Івано-Франківську запрошує на роботу Бренд шеф-повара з профільною освітою, досвідом ефективного управління мережею, навичками розробки й приготування страв авторської кухні. Новому шеф-повару доведеться покращити меню, контролювати якість страв і їх подачу, відстежувати тенденції світової і національної кухні, проводити тренінги і майстер-класи для поварів і персоналу, а також підвищити ефективність роботи кухні.

На сезонну роботу в санаторій потрібна Медсестра. Стаж роботи: від 5 років. Освіта: середня спеціальна. Головне завдання полягає в обслуговуванню відпочиваючих у санаторії. Режим роботи: 6-денний робочий тиждень по 7 годин щоденно.

Із настанням осені зросла потреба в робітничих спеціальностях. Наприклад, у 5-зірковий готель, розташований у центрі Києва, потрібен Двірник з досвідом роботи від 1-го року. Обов’язки: виконання сезонних робіт на ділянці й забезпечення порядку на території (прибирання листя, фасаду). Графік роботи: 2/2 з 7:00 до 22:00. Розмір зарплати: від 3 500 грн. У Львові шукають Оператора котельної. Вимоги: повна середня освіта і наявність посвідчення оператора котельної. Досвід роботи необов’язковий. Працівнику доведеться керувати паровим котлом Е-2,5-09 ГМ. Умови роботи: 12-годинний робочий день, гнучкий графік роботи, надання гуртожитку на період опалювального сезону. Розмір заробітної плати: від 3 000 грн.

У Одесі для швидкого закриття вакансій, у тому числі й сезонних, потрібен Рекрутер. Вимоги до кандидатів: вища освіта, досвід роботи у доборі персоналу від 1 року, знання й активне використання всіх методів проведення співбесід, успішний досвід пошуку рідкісних спеціалістів, а також досвід віддаленого добору персоналу. Серед багатьох обов’язків майбутнього співробітника: масовий сезонний підбір; пошук і підбір персоналу в регіонах; проведення телефонних і особистих співбесід для оцінки; складання висновків щодо кандидатів; первинна оцінка, тестування і адаптація співробітників. На успішного пошукача чекають: конкурентний рівень заробітної платні, оплачувана відпустка і лікарняні, складні й амбіційні задачі, професійний розвиток.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com