image

За місяць хліб подорожчав на 5 гривень

За кілограмовий буханець на Закарпатті вже просять 11 гривень проти 5.70 гривень на початку лютого. 

Щодо оптово-відпускних цін на борошно для виробництва хліба та хлібобулочних виробів, то 1 лютого вони становили в середньому 6 гривень, станом на 11 березня – 9 гривень за кілограм.

Вартість хліба з борошна вищого ґатунку за місяць зросла на 3 гривні. На початку лютого вона становила в середньому 10.05, нині ж 13 гривень. Так само – майже на три гривні - подорожчав і житньо-пшеничний хліб.

Ціни на хліб в області промоніторив Департамент агропромислового розвитку ОДА.

Якщо проаналізувати вартість хлібу на сьогодні, то маємо визнати, що вона є певною мірою завищена. У вартості хлібу близько 40 відсотків становить ціна борошна. Якщо провести економічний аналіз, то ціна буханця, не враховуючи соціальний продукт, мала б складати у межах 8-9 гривень, - вважає директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Юрій Гузинець. 

У Департаменті агропромислового розвитку Закарпатської ОДА переконують, що розмовляли з виробниками хліба щодо зниження цін, і є підстави чекати на здешевлення хліба. 

Водночас із 12 березня знову подорожчав хліб у столиці. Середня вартість хліба в магазинах міста зросла на 25-30%, - повідомляє УНІАН із покликанням на прес-службу ПАТ "Київхліб".

1426146568-3211

У компанії зазначають, що змушені підняти ціни на свою продукцію через стрімке знецінення гривні, коливання курсу валют, істотне здорожчання борошна, цукру, масла, електроенергії і газу, що призвело до зростання собівартості виробництва. 18 лютого "Київхліб" вже підвищував ціни на свою продукцію на 10-12%.

 

 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com