image

Закарпатець на КМЕФ-2016: «Такої нелюбові до інвесторів, як в Україні, немає, напевно, більше ніде у світі»

 Для того, щоб в Україну прийшов інвестор, необхідно створювати відповідні умови. На даний момент цього і близько не відбувається. Таку думку під час свого виступу на Київському міжнародному економічному форумі висловив голова Обласного об'єднання роботодавців "Закарпаття", член наглядової ради ПрАТ "Єврокар" Володимир Панов.

"Я думаю, що кожному новому урядові в Україні потрібно робити щеплення від інвестфобії.  Адже такої нелюбові до інвесторів, яка є сьогодні в Україні, немає напевно більше ніде у світі" - підкреслив Панов.

В. Панов навів приклад Закарпаття, де раніше завдяки функціонуванню спеціальної економічної зони "Закарпаття" було створено 19 тисяч робочих місць, а в регіон надходили мільйонні інвестиції. Бізнесмен зазначив, що лише за 2001-2014 р.р. на Закарпаття прийшли такі концерни як "Єврокар", "Фольксваген", "Рhilips", "IKEA" та інші транснаціональні компанії.

В цілому ж за час існування спеціальної економічної зони в області було реалізовано величезну кількість бізнес-проектів, відкрито 37 нових підприємств і, зрештою, створено 19 тис. робочих місць. Область демонструвала динамічний ріст економіки та займала лідируючі позиції за обсягами залучення прямих іноземних інвестицій.  
"Тільки-но почалось нарощування бізнесу в Україні, як в одну ніч ліквідуються всі пільги.  Відповідно інтерес до України з боку інвесторів починає падати. Ми можемо стабілізувати економіку лише тоді коли будемо приймати прямі іноземні інвестиції. Сьогодні потрібно відродити вільні економічні зони і адаптувати їх до нового законодавства. Потрібен якісно новий закон про індустріальні парки" - заявив Панов.
Також Панов зазначив, що за інвестора потрібно боротися і акцентував увагу присутніх на відповідний досвід Угорщини та Словаччини.  
"То чи повірить нам влада, якщо вона не вірить ні світовому досвіду, ні позитивному досвідові, створеному у всередині нашої країні? Якби там не було - мусить повірити" - резюмував Панов.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com