image

Закарпаття - серед регіонів-лідерів за приростом вакансій

За минулий місяць збільшили свою активність роботодавці переважно західних регіонів. Лідерами за приростом вакансій є Рівненська, Чернігівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Вінницька області.

Осінь традиційно вважається початком бізнес-сезону. Зазвичай на цей період припадає сплеск ділової активності та, як наслідок, пожвавлення на ринку праці. Проте затяжна криза відбивається на поведінці роботодавців, і у жовтні активність на ринку праці дещо знизилась. Якщо у вересні було опубліковано на 3% більше вакансій, ніж попереднього місяця, то в жовтні їхня кількість зафіксувалася на попередньому рівні. Незначним було зростання активності пошукачів. У жовтні на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна було опубліковано понад 62 000 нових резюме. Це на 3% більше у порівнянні з першим місяцем осені.

ТОП регіонів за кількістю вакансій і резюме в жовтні не змінився. Традиційно більше за все пропозицій у столиці, на другому місці — Дніпропетровська область, на третьому — Харківська. А на останніх позиціях у п’ятірці лідерів знаходяться Львівська й Одеська області. 

У порівнянні з вереснем зріс попит на ІТ-спеціалістів, які до того ж входять до трійки лідерів за кількістю резюме. Варто відзначити, що ІТ-галузь орієнтована не на внутрішній, а на світовий ринок. Тому спеціалісти в ІТ-сегменті лишаються затребуваними, незважаючи на кризу й відсутність стабільності в країні. Також зросла кількість пропозицій для юристів, спеціалістів з управління персоналом, працівників у сфері туризму й представників банківської сфери.

Загалом лідерами за кількістю пропозицій, як і раніше, є продажі, інформаційні технології, маркетинг і реклама, адміністративний персонал. І вже третій місяць поспіль до ТОП-5 за кількістю вакансій входять молоді спеціалісти, які тільки починають свою кар’єру.

Менш активно минулого місяця шукали бухгалтерів, медпрацівників і спеціалістів у автомобільній галузі. Дещо зменшилась кількість пропозицій для ТОП-менеджерів.

У жовтні трохи зросла активність пошукачів у туристичній галузі. А ось рейтинг проф. сфер із найбільшою кількістю резюме практично не змінюється. Сюди входять молоді спеціалісти, програмісти, працівники в галузі продажу й бухгалтери.

Розмір зарплат для офісних співробітників лишається на попередньому рівні. В умовах кризи більшість роботодавців не поспішають підвищувати ставки. Як і раніше, найвищі зарплатні пропозиції на ринку для програмістів і працівників міжнародних компаній (аутсорсинг, інвестиційна діяльність). Також в ІТ-секторі зустрічаються високооплачувані вакансії для продажників, працівників саппорту й менеджерів по роботі з клієнтами. Варто відзначити, що в жовтні майже 40% вакансій на сайті hh.ua було опубліковано із зазначенням зарплати, а це на 10-15% більше, ніж у серпні-вересні цього року.

 

ТОП-10 зарплат у регіонах

Вакансія

Регіон

Зарплата

Front end Developer

Львів

2 000 - 5 000 USD

Technical Support Associate

Одеса

від 2 500USD

Генеральний директор авіакомпанії

Одеса

від 2 000USD

Python Developer

Харків

1 500 - 2 500 USD

Magento developer

Харків

від 1 200 USD

Менеджер з продажу

Дніпропетровськ

від 600 USD

PHP WordPress developer

Харків

500 - 1 000 USD

Інженер технічної підтримки

Обухів

від 500 USD

Category Manager

Львів

від 14 000 грн

Менеджер з обслуговування корпоративних клієнтів

Дніпропетровськ

від 7 700 грн

 

ТОП-10 зарплат у Києві

Вакансія

Зарплата

Chief Software Architect – Java

8 000 USD

Java developer

2 000 - 5 000 USD

PHP Fullstack Developer

до 3 000 USD

Data Science Developer

до 3 000 USD

Software Project Manager

1 900 - 3 200 USD

Web-програміст (PHP, Javascript, HTML)

від 2 000 USD

Інвестиційний менеджер

від 40 000 грн

HR-manager

до 1 500 USD

Sales Manager

до 1 500 USD

Research analyst

750-1 250 EUR

 

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2015 року.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com