image

Аналітичний огляд кандидатів у депутати Верховної Ради по округу №72 з центром в Тячеві

У цьому окрузі всього зареєстрували 19 кандидатів. Із них 8 осіб висунуті партіями, 11 - самовисуванці. Щоправда, вже деякі депутати написали заяви на зняття їх з реєстрації, тому в бюлетені їх буде менше.

Цей округ називають округом Василя Петьовки, бо саме від цього округу він є чиним депутатом Верховної Ради і саме цей округ щедро підгодовує.

Петьовка і нині є одним із фаворитів цих перегонів, але здобути мандат буде не так легко.

Ось кандидати цього округу в алфавітному порядку.

Олександр Данилюк висувається до парламенту від політичної партії «Голос». Це неймовірно популярна людина. Данилюк є відомим хірургом 128-ї бригади, який зробив десятки складних операцій на передовій у зоні АТО. Його дуже поважають, однак, на наш погляд, округ з центром в Тячеві не є тим округом, де може перемогти військовий лікар. Але Данилюк вирішив балотуватися на батьківщині, бо він родом з Великого Бичкова.

Ярослав Думин - кандидат-самовисуванець, але член партії «Європейська партія України», проживає в місті Рахів і є депутатом Рахівської міськради. Доволі відомий в Рахові підприємець, але навряд чи цього достатньо для перемоги.

Василь Йовдій. Один із найсерйозніших конкурентів Василя Петьовки. Він кандидат від партії Балоги «Єдиний центр», директор ТОВ «Сімекс Плюс УА». Йовдій проживає в селі Нижня Апша Тячівського району і дуже тут популярний. Він один із тих, хто не боявся наїздів Москаля на Балогу та його оточення. Із 2007 по 2010 рік був головою Тячівської районної державної адміністрації, наразі є депутатом Тячівської районної ради від партії «Єдиний Центр».

Раніше важко було б уявити, щоб Балога ставив когось проти свого двоюрідного брата Петьовки, але зараз все різко помінялося.

Віталій Кут - самовисуванець, директор ТОВ «КВ Інтернешнл», безпартійний, народився в Дубовому, але проживає в селі Нересниця Тячівського району. Має хорошу юридичну освіту і веде успішний бізнес. Активний у соцмережах. Можна також виділити його передвиборчу програму, яка, на наш погляд, одна з найкращих серед кандидатів цього округу.

Олег Куцин – відомий націоналіст. Йде від «Свободи». Воїн і боєць. Командував легіоном, був поранений. На жаль, через останні невдачі «Свободи» Куцин не став перед цим нардепом, а потім ще й депутатом облради, куди «Свобода» також не пройшла.

На підтримку може розраховувати лише на Рахвщині, де більш-менш стійкі націоналістичні традиції.

Василь Марина - самовисуванець, підприємець, член «Батьківщини», проживає в тій же Нижній Апші, де і Йовдій. Є депутатом райради. Доволі відомий політик та бізнесмен.

 

Микола Несух - висувається до парламенту від партії «Радикальна партія Олега Ляшка», фізична особа – підприємець, проживає в Тячеві.

Вадим Носа - кандидат від партії «Слуга народу», тимчасово не працює, безпартійний, проживає в смт Дубове Тячівського району. Раніше був майже невідомим, аж поки не поїхав на консультацію до Києва щодо відбору кандидатів від «Слуги народу» і отримав добро на балотування. У цьому регіоні чи не найвищий відсоток тих, хто сліпо готовий голосувати за представника від «Слуги народу», тому на фоні боротьби між Петьовкою та Йовді, депутатом може стати саме Вадив Носа.

Іван Палінкаш - кандидат-самовисуванець. Рожом з Бедевлі, але зараз живе в Тячеві. Підприємець. Доволі креативний. Активний у соцмережах. Популярний громадський діяч, прагне розвивати туризм. Але цього всього замало для перемоги.

Василь Петьовка – тричі нардеп. Востаннє від цього округу обирався як самовисуванець, хоча в 2012-му йшов е від Єдиного Центру. Потім посварився з братом Віктором Балогою і почав самостійний політичний шлях. Петьовка популярний особливо на Тячівщині. Все завдяки тому, що працює з виборцями не лише перед виборами. Щороку всі першокласники Тячівщини отримують від нього шкільні портфелі і все необхідне шкільне приладдя.

Це однозначний політичний важковаговик, який активно співпрацює з пресою, хоча сам не любить бути публічним.

Йосип Пономаренко - кандидат-самовисуванець, начальник служби з охорони та безпеки ТОВ «Виробничо-комерційна фірма Дрогобицький завод автомобільних кранів», безпартійний, проживає в місті Ірпінь Київської області. Але він родом із Тересви і сподівається, що має право на голоси земляків. 

Михайло Рак - заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області. З виборів знявся.

Іван Савула - старший юрисконсульт АТ КБ «ПРИВАТБАНК», з виборів знявся.безпартійний, проживає в місті Тячів Тячівського району.

Також від цього округу балотувалися два Ігоря Савчука. Ігор Васильович Савчук - самовисуванець, директор ТОВ «Рахів-аудит» та Ігор Петрович Савчук – член партії «Опозиційна платформа – За життя». Перший Савчук з виборів знявся і залишився лише «опозиціонер».

Іван Сурмачевський – кандидат від партії «Об’єднання «Самопоміч». Був головою Рахівської райради. Наразі чоловік є головою обласного осередку партії «Об’єднання «Самопоміч». Доволі впливовий політик, однак свого часу був фігурантом деяких скандалів.

Василь Федурцьо – кандидат-самовисуванець. У 2006, 2019 та 2015 роках балотувався до Закарпатської обласної ради. Наразі працює директором ТОВ «Беркут ЛТД». Є депутатом Закарпатської обласної ради від БПП «Солідарність».

Степан Хома – є помічником Петьовки. З виборів знявся.

Василь Юращук - йде до парламенту від партії «Патріот», працює начальником Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, безпартійний, проживає в місті Ужгороді, але родом з Рахівщини. Був у АТО, має хорошу економічну освіту.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com