image

Арешт як піар у боротьбі за крісло мера Ужгорода

Сьогодні Печерський райсуд Києва відправив під домашній арешт колишнього депутата Верховної Ради від "Свободи" Едуарда Леонова за участь у заворушеннях біля парламенту 31 серпня.

Леонов буде знаходиться під цією санкцією до 30 жовтня, на нього одягнуть електронний браслет.

Леонову заборонено залишати межі Ужгорода, де він зареєстрований. Підозрюваному заборонено також залишати межі його житла з 20:00 до 8:00.

Сам Леонов вважає справу проти себе сфальсифікованою і наполягає, що вона повинна бути закритою. Також він має намір оскаржити рішення суду з вимогою змінити місце домашнього арешту з Ужгорода на Київ, щоб мати можливість захищати свої права і права інших затриманих за цією справою.

Як відомо, Едуард Леонов, голова Закарпатської "Свободи", в ефірі каналу "Тиса-1" заявив про намір балотуватися на пост мера Ужгорода. Свободівець зазначив: «Я живу в Ужгороді вже тривалий час і точно знаю, що ужгородці заслуговують кращої влади, аніж теперішня. Тому я йду у мери Ужгорода!»

Тоді ж Леонов додав, що сучасний закон про місцеві вибори не повинен стати новою "головною біллю" краян. Зрозуміло, що навіть домашній арешт можна використати з метою хорошого піару у боротьбі за крісло мера Ужгорода, однак виникне купа юридичних питань: чи може Леонов, перебуваючи під домашнім арештом, йти подавати реєстраційні документи і брати участь у кампанії. І взагалі, чи не буде судимість якось фігурувати у виборчих документах.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com