image

Балога і Москаль вчергове зійшлися у словесному двобої

Балога просить Національне антикорупційне бюро викликати Москаля на допит. Москаль заявляє, що в нього є багато доказів проти Балоги, які готовий надати НАБУ. 

Після справи "чорна каса" Партії регіонів, про яку ми повідомляли у цьому матеріалі, Балога все ж дотримався своєї обіцянки й надіслав депутатське звернення до НАБУ. 

Звернення оприлюднив і на сторінці у ФЕйсбуці:

""Здивований тим, що НАБУ чекає заяву голови Закарпатської ОДА, щоб почали розслідування щодо його звинувачень. Хоча я ще 31 травня направив їм депутатське звернення з вимогою порушити кримінальне провадження.

Якщо в НАБУ шукають підставу для початку розслідування, то вона у них є. Не потрібно ні про що просити голову Закарпатської ОДА, його уже треба викликати на допит, - написав Балога.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль днем раніше повідомив на власному сайті, що може надати багато матеріалів проти Балоги:

–  Про те, що Ющенко під час президентських виборів 2010 року по корупційних схемах передав владу Януковичу, особисто я (як і багато інших політиків) публічно заявляв неодноразово, – зазначає Геннадій Москаль, коментуючи обіцянку нардепа Віктора Балоги звернутися в Національне антикорупційне бюро України для розслідування фактів корупції періоду президентства Ющенка. – А матеріали про корупцію та шахрайство з будівництвом дитячої «Лікарні майбутнього» передав у Генпрокуратуру. Тому, якщо пан нардеп дійсно звернеться в НАБУ по цих епізодах, то хай заодно розповість і про інші з періоду своєї діяльності в Секретаріаті Президента Ющенка. А саме: як Ющенко, Балога та його заступник по секретаріату Пукшин організували порушення кримінальної справи проти теперішнього генпрокурора Луценка за начебто незаконні нагородження вогнепальною зброєю, авіаперельоти та конфлікт із Черновецьким у Секретаріаті Президента в січні 2008 року.

Про організацію уявного отруєння кандидата в Президенти Ющенка з метою підняття його рейтингу (до речі, в цю аферу Балога залучив лікаря Корбана, котрий тривалий час працював на Закарпатті). Про політичне переслідування нардепа Жванії, котрого звинуватили в отруєнні, щоб процесуально закріпити факт, якого насправді не було. Про створення й фінансування спецгрупи в Генпрокуратурі на чолі з пані Климович, котра на замовлення Секретаріату Президента пресувала всіх неугодних Ющенку. Нехай НАБУ дасть юридичну оцінку цим злочинам, які відкрито здійснювалися першими особами країни й наближеними до них клерками. Якщо ж цих епізодів виявиться замало, я особисто можу надати в НАБУ набагато більше матеріалів.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com