image

Чи буде заборонена партія Медведчука на Закарпатті

Тут потрібна рішучість голови ОВА

Як ми повідомляли, депутати ужгородської міськради від промосковської партії ОПЗЖ мають намір повернути вплив у раді і саме вони є ініціаторами зміни секретаря ради, щоб проштовхнути лояльного до себе кандидата.

Обласна влада повинна проявити рішучість, бо невдовзі партія ОПЗЖ почне тиск і на обласному рівні.

Владі довелося пройти доволі тривалий час, щоб заборонити московську церкву на Закарпатті. Це сталося лише цього четверга, коли на сесії було прийняте рішення про заборону релігійних організацій, які співпрацюють з росією. 

І тут виникає питання, чому ця заборона стосується лише організацій і ніяк не зачіпає партії?

Адже цілком відомо, що депутати Ужгородської міськради від ОПЗЖ мають промосковську позицію.

Лідер фракції Андрій Погорєлов постійно їздив до Москви і зустрічався з Медведчуком та російськими кураторами.

image006

Більше того, видання Закарпаття онлайн повідомляє про те, що у планах російських агресорів було зробити Погорєлова гауляйтером на Закарпатті. 

Явно антиукраїнські позиції і у правої руки Погорєлова, депутата Ужгородської міськради від ОПЗЖ Ігоря Матюка. Цей навіть будував передвибону кампанію на антиукраїнських гаслах.

image003

Зараз кажуть, що ці два медведчуківця перебувають у Москві, але твердо керують своїми підлеглими в Ужгороді. Серед тих, хто досі в Ужгороді, депутат-медведчуківець Павло Маєрчик. Той самий, який водоліє великою кількістю нерухомості в Ужгороді і наразі будує кафе біля пішохідного мосту в самому центрі Ужгорода. І будує так, що вже понищив древні мури набережної.

З цього приводу виконком вже дав розпорядження виправити ситуацію.  Однак ЗМІ повідомляють, що Маєрчик настільки відчуває безкарність, що вже навіть накинувся з кулаками на мера міста. 

Таким чином, з одного боку ми маємо помсту Погорєлова Арсену Мелкумяну за те, що секретар ради вимагав від проросійського  депутата, щоб його фірма  платила за рекламні білборди за такими ж тарифами, як й інші рекламні фірми. З іншого боку, очевидною є помста Пасла Маєрчика за те, що йому не дають будувати кафе так, як він хоче і вимагають дотримання правил.

І зараз ці медведчуківці прагнуть змін у владі і лояльного до себе секретаря ради. Сам Арсен Мелкумян вже й так написав заяву на звільнення й запропонував на своє місце активного та справедливого депутата Олександра Волосянського. Однак сталося щось незрозуміле. Частина депутатів від Рідного Закарпаття, ЄС та Слуг Народу стали на бік ОПЗЖ і протягують на місце секретаря одіозного Ігоря Чорнія. 

Здавалося б, чому в цю ситуацію не втручається голова ОВА Віктор Микита? Та скоріше за все, його влаштовує Чорній, якого проштовхують медведчуківці. Саме тому, якщо обласна влада і заборонила в області організації, які є під впливом росії, то ця ж влада гальмує заборону партії, яка є явно промосковською. І тут вже мав би втрутитися Офіс Президента. 

Руслан Комарницький для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com