image

Чи дійсно Балоги мають шанс поставити свого голову ОДА на Закарпатті у випадку перемоги Зеленського

ЗМІ повідомляють про домовленість між Віктором Балогою та Ігорем Коломойським щодо призначення Івана Балоги на посаду голови Закарпатської ОДА після перемоги на виборах президента Володимира Зеленського

Спочатку видання "Трибуна" повідомило про те, що нардеп Віктор Балога відвідував Ізраїль і мав зустріч з олігархом Ігорем Коломойським. Видання повідомляє, що було домовлено про підтримку Балогами Володимира Зеленського на виборах президента, а Коломойський, у свою чергу, повідомив, що у разі перемоги Зеленського Іван Балога буде призначений головою Закарпатської ОДА. 

Видання також оприлюднило допис Віктора балоги на його стоорінці у Фейсбук, у якому він різко критикував Петра Порошенка і підтримував Володимира Зеленського. Перемогу Зеленського у першому турі Балога назвав перемогою народу, а людей, які підтримували Порошенка - порохоботами, продажними поетами, агітаторами у рясах. 

"Ми вперше маємо лідера виборів з центристськими поглядами, якого підтримали всі, крім крайніх радикалів на Галичині і на Донбасі. Це означає, що українці більше не хочуть, щоб їх ділили за мовою і регіонами", - написав Балога, підігруючи Зеленському. 

Балога також написав, що Порошенко між першим та другим туром буде занадто агресивним, але він і так не переможе. "Петро до другого туру викине все, що в нього є - гроші, злість, адмінресурс. Він піде по трупах, якщо потрібно", - пише Балога.  

Однак згодом інформація про те, що Зеленський у випадку виграшу на виборах призначить Балогу головою ОДА спростовувалася. Спочатку в прямий ефір вийшов одіозний голова ГО "Доста" Павло Павлов, який сказав, що "його хлопці" їздили навіть до Києва, щоб дізнатися про правдивість цієї інформації. Зі слів Павлова, ніякої домовленості між Балогою та штабом Зеленського не було. 

А згодом уже і на сторінці у Фейсбук Команда Зеленського в Ужгороді також появилося спростування інформації щодо Балог. 

Таким чином питання про те, хто займе посаду голови Закарпатської ОДА у випадку перемоги Володимира Зеленського залишається відкритим. 

До речі, не виключено, що навіть у випадку перемоги Петра Порошенка тут таки буде новий голова ОДА, бо Геннадій Москаль перший тур на Закарпатті явно провалив. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com