image

Чи насправді Ледида очолив Опозиційний блок в Закарпатті

Редакція нашого видання отримала повідомлення про призначення екс-губернатора Закарпаття Олександра Ледиди головою Закарпатського регіонального осередку Опозиційного блоку.

У повідомленні не було жодної додаткової інформації і без будь яких коментарів. Тобто, не зрозуміло, ким і коли було прийняте таке рішення.

Власне ця інформація викликає багато запитань.

По-перше, в області раніше ряд ЗМІ повідомляли, що за вакантне місце голови Опоблоку в Закарпатті йде навіть певна конкурентна боротьба. Відомо, що нещодавно в область приїжджав один з лідерів Опозиційного блоку Юрій Бойко, який був разом з Нестором Шуфричем. Саме Нестор Шуфрич не проти очолити блок опозиціонерів у Закарпатті, бо наразі залишається «не при справах».

По-друге, інформаційні ресурси близькі до Ледиди раніше розповсюдили інформацію про те, що Опозиційний блок в області вже очолив нинішній депутат Верховної Ради від Закарпаття Михайло Ланьо.

По-третє, в області є ряд амбітних впливових екс-регіоналів, які в період Майдану в страху не тільки вийшли з Партії регіонів, але й розірвали стосунки з Олександром Ледидою. Вони розуміють, що для продовження бодай мінімальної політичної кар’єри, їм потрібно бути в списках якоїсь політичної партії, щоб стати депутатами на найближчих виборах до місцевих рад.

Однак, з багажем приналежності до Партії регіонів жодна нинішня провладна партія у свої списки їх не візьме. Принаймні, місце в списку таких партій екс-регіоналам обійдеться дуже дорого.

Виходить, що доведеться відновлювати стосунки з Ледидою, а той занадто принциповий, щоб вибачити зрадників.

Саме через це ряд амбітних закарпатських екс-регіоналів лобіювали в центральному штабі Опозиційного блоку в Києві когось із своїх, тільки не Ледиду.

Нагадаємо, що Олександр Ледида тривалий час очолював Партію регіонів в Закарпатті і вийшов з неї лише тоді, коли в центральному апараті партії почалися маневри з фактичним перейменуванням партії в Партію розвитку України, а її, за сприяння впливового закарпатського політика та бізнесмена Сергія Мошака,  мав очолити соратник Мошака, колишній підлеглий Ледиди Іван Качур. Тоді Ледида заявив пресі, що його ці підкилимні рішення не влаштовують і оголосив про вихід з партії.

Згодом проект Партія розвитку України зазнав фіаско і Качур залишився без партійної влади і не виключено, що він був одним із реальних претендентів на голову Опозиційного блоку в Закарпатті.

Наразі ми чекаємо підтвердження того, що інформація про призначення Олександра Ледиди головним опозиціонером Закарпаття не є фейковою, бо занадто багато запитань.

Сергій Форкош, Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com