image

Чому Балога викинув зі своєї партії брата Петьовку

Сенсаційне повідомлення надійшло з Верховної Ради – закарпатський нардеп Василь Петьовка увійшов до парламентської депутатської групи «Воля народу». Після такого демаршу партія «Єдиний Центр» Віктора Балоги виключила Петьовку зі своїх лав.

"Вважати діяльність лідера Єдиного Центру, народного депутата Петьовки Василя Васильовича такою, що завдає шкоди авторитету Єдиному Центру та суперечить його статутним нормам і програмним засадам. Таке рішення було прийняте Президією Єдиного Центру. В зв’язку з цим було вирішено виключити Василя Петьовку з членів партії", – йдеться у повідомленні партії «Єдиний Центр».

Як відомо, Василь Петьовка є двоюрідним братом Віктора Балоги. Між ними ніколи не було серйозних протиріч, хоча міцними «братськими» стосунками вони також поєднанні не були. Незначні сварки траплялися доволі часто, але родичі з обох боків завжди їх могли помирити.

Що могло статися між братами, ніхто поки не пояснює. Однак є лише дві версії: Петьовка зрозумів, що проти Балоги починається масована атака з боку влади і тонучи, він може потягнути на дно всіх своїх соратників.

Інша версія: Петьовка починає підготовку до парламентських виборів, які у разі розпаду коаліції (що дуже ймовірно) можуть бути призначені вже найближчою весною. Ці вибори можуть пройти виключно за пропорційною системою, а у «Єдиного Центру» у такому випадку немає жодних шансів.

Парламентська група «Воля народу» -- це зібрання доволі дивних людей. Здебільшого, це колишні «регіонали».  Групу очолював нині покійний волинський олігарх Ігор Єрємєєв ще з двома своїми земляками-олігархами.

Від початку створення в групу входить всього 20 депутатів (тепер 21), серед яких і такі як екс-голова парламенту Володимир Литвин, «співаючий ректор» Михайло Поплавський, колишній амбітний заступник екс-мера Києва Черновецького Олесь Довгий, а свого часу до групи входив і… найзапекліший ворог Віктора Балоги Михайло Ланьо, який наразі входить до групи «Партія Відродження», а також заступник партії «Єдиний Центр» митник Віктор Бондар.

Читайте також:  Як закарпатський нардеп прилаштував свою помічницю у виш

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com