image

Чому голову Закарпатської ОДА Петрова та мера Ужгорода Андріїва підозрюють в корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол на голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова та мера Ужгорода Богдана Андріїва 

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Зокрема, НАЗК склало адмінпротокол на голову Закарпатської ОДА Петрова через запізніле подання декларацій, коли той був головою СБУ на Кіровоградщині.

Що стосується Андріїва, то на нього складено протокол за ознаками конфлікту інтересів.

Олексій Петров на своїй сторінці у Фейсбук поширив пояснення щодо порушення ним законодавства.

"Здавав декларацію як кандидат на посаду голови Закарпатської ОДА. Після призначення, майнове, фінансове становище не змінилося. Щиро вважав, що дублювати немає необхідності.

На жаль, підрозділ, який відповідає в ОДА за правильність і строки подачі декларації, вчасно мене не проінформував.Був у НАЗК, дав пояснення. Прострочка подачі – один день. Вину визнаю, готовий нести відповідальність".

Тобто, чиновник вину свою визнав, хоча трошки дивним виглядає перенесення частково цієї вини на відповідний підрозділ ОДА.

А от у Богдана Андріїва проблем більше. Звинувачення у конфлікті інтересів може бути різним. Це або погодження преференцій комусь із представників родини, або фірма Андріїва могла виграти тендер. Поки не є зрозумілим до кінця, що сталося. Та це й не важливо, бо мер Ужгорода вже замішаний у багатьох корупційних справах і доволі серйозних. Але хочеться звернути увагу на те, що Андріїв не дав пояснень, за що НАЗК склало на нього протокол і не дав пояснень, чому він порушив закон. Йому легше розмістити на своїй сторінці піар-фотографію, як він топче новий асфальт. Саме в цьому і виявляється гнилий характер.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com