image

Чому мер Ужгорода вирішив залишити місто

Богдан Андріїв віддає перевагу парламенту

У Харкові відбувся скандальний з’їзд не менш скандального політичного утворення «Довіряй справам». Цю партію створили мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов.

Як кажуть в народі – в основі партії «погані Гени». Адже мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачують у викраденні та катуванні місцевих активістів Євромайдану. Той відкрито підтримував Росію у часи Майдану і був на відповідних заходах у Харкові.

CwU3ooDWEAABwSF 158

А мера Одеси Геннадія Труханова і кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю. Труханов також був помічений в російських симпатіях і навіть мав російський паспорт.

306332

Громадські активісти Харкова заблокували будівлю Палацу спорту, де відбувався з’їзд, вони створили коридор ганьби і нагадали колишнім «регіоналам», що саме у цьому Палаці спорту 22 лютого 2014 року проходив "антімайданівський" з'їзд депутатів всіх рівнів південно-східних областей і Криму за участі Кернеса, тодішнього голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, народних депутатів від Партії регіонів, відвертих проросійських діячів, Олега Царьова, Вадима Колесніченка, глави бандитської організації "Оплот" Євгена Жиліна та інших.

Тоді ж було жорстоко побито людей, які виступали проти злодійської влади Януковича та його соратників.

І зовсім не дивно, що і колишній «регіонал» Богдан Андріїв, який наразі є мером Ужгорода, також опинився на цьому з’їзді людей з кримінальним душком. Він вже оголосив, що йде до лав цієї партії. Андріїв буде намагатися пройти до парламенту за списками саме цієї партії. І хоч активісти, які блокували з’їзд партії Кернеса-Труханова-Андріїва, вигукували гасла про недопущення реваншу колишніх злочинців, деякі грошові мішки мають намір добре фінансувати екс-регіоналів. Поки не відомо, яким у списку буде Андріїв, але цілком реально, що стане "прохідним".

Виникає питання, чому Богдан Андріїв надав перевагу парламенту перед містом? Адже навіть Кернес заявив, що буде вести партію в парламент, але сам залишається на посаді мера.

Все просто. На Андріїва накопилося занадто багато негативу. Проти нього особисто відкрито кримінальну справу по розтраті з бюджету 6,5 млн. грн. на реконструкції комплексу Совине гніздо. Під криміналом його перший заступник Іштван Цап за отримання хабаря. «Хабарні» справи висять на кількома ключовими чиновниками влади Ужгорода. Це влада казнокрадів.

Читайте також: За що мер дав 700% премії керівнику Департаменту міського господарства. 

Дехто намагається переконати, що попри деякий негатив Андріїв все таки щось зробив для міста, мовляв, робляться дороги, реконструюються площі, міняються тротуари.

Але все це обман. У Богдана Андріїва дійсно була така можливість повністю реконструювати та відбудувати місто, але він цією нагодою не скористався. Адже після нової урядової формули фінансових відносин з центром на місто впали величезні гроші. Просто порівняйте! За попереднього мера бюджет складав трохи більше 400 мільйонів гривень на рік, а зараз бюджет має півтори мільярда гривень. Втричі більше.

І що робить Андріїв? Шукає ходи, як з цієї величезної суми отримати побільше приватного зиску. Саме так приймаються рішення про багатомільйонні компенсації за перевезення пільговиків, бо значна доля міських пасажирських перевезень у власності родини мера.

Щодо ремонтів та реконструкцій, то на набережну Незалежності кошти виділив Кабмін, а на ремонти доріг та тротуарів кошти йшли з бюджету. Але в результаті обиралися підрядники, які були під криміналом. І це були ті підрядники, які пообіцяли найбільші відкати. Приватні засіки родини мера виросли, а от місто постраждало. Бо воно не лише позбулося коштів, але й не отримало результату. Тротуари сиплються, а дороги або відразу ж псувалися, або взагалі не ремонтувалися. Візьміть хоча б історію з Капушанською, яка вже давно повинна була бути відремонтована. А що вже говорити про те, як двічі переробляли площу Поштову. А ями на щойновідремонтованій Шумній? А сумнозвісна Петефі, по якій прокуратура вже також веде розслідування?

Читайте також: Мер Ужгорода повинен піти у відставку через затоплені вулиці

Одним словом, Богдану Андрієву дійсно пора тікати з міста. І найкраще сховатися в Раді, бо з депутатів так ніхто і не зняв недоторканість. А його наступнику доведеться розгрібати все те, що він наробив. А окрім тго, місце в списку партії Кернеса-Труханова коштуватиме Андріїву значно менше, ніж знову купувати собі мерство. Тепер 500 гривень за голос буде замало, бо занадто багато негативу. 

Василь Поляк для Prozak.info

Читайте також: У мера Ужгорода одна з найбільших зарплат серед мерів України

Будівля банку в історичному центрі Ужгорода перейшла у власність родини мера

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com