image

Чому на Закарпатті екс-голова райради періоду Януковича бореться за своє відновлення на посаді

Екс-голова Великоберезнянської райради Василь Канюк періоду президентства Януковича продовжує домагатися свого поновлення на посаді

Ця історія тягнеться вже три роки. Ще в червні 2014 року Великоберезнянська райрада проголосувала за недовіру голові  Василю Канюці, як представнику режиму Януковича.

Однак йшов час і Василь Канюк вирішив скасувати рішення райради через суд. Але навіть юридично це вже було зробити неможливо, бо пройшло 3 роки і райрада зараз уже іншого скликання. Тоді Канюка захотів через суд отримати матеріальну компенсацію. Він вирішив змінити позовні вимоги та стягнути близько 200 тис грн за «вимушений прогул» (129 тис. заробітної плати і 50 тис. моральної шкоди). 15 травня 2017 в Ужгородському міськрайонному суді суддя Олег Придачук, після перегляду справи у Вищому адміністративному суді, визнав звільнення Канюки незаконним, але у стягненні компенсації відмовив.

І ось зараз, 11 липня, Львівський апеляційний адміністративний суд під головуванням В.Качмара залишив в силі рішення Ужгородського міськрайсуду про визнання незаконним звільнення голови Великоберезнянської райради попереднього скликання. Тепер райрада має намір подавати касацію у Касаційний суд. 

Ця історія доволі абсурдна. Тут уже немає логіки, адже рада в новому складі, але, схоже, екс-голова райради просто пішов на принцип.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com