image

Чому президент звільнив голову Закарпатської ОДА Бондаренка

Сам голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко не розуміє, чому президент Зеленський звільнив його з посади

Як ми повідомляли, на раді регіонів при президентові Володимир Зеленський оголосив про звільнення голів Закарпатської та Львівської ОДА. Президент говорив без агресії, натякав, що голови ОДА не беруть хабарів, вони пропрацювали по 4-5 місяців і на час призначення дуже допомогли президентові, але час йшов і потрібно було рухатися далі. 

 

Сам Ігор Бондаренко не був готовий до звільнення. Він нічого не знав. Більше того, на телеканалі УА-Закарпаття було анонсоване інтерв'ю з Бондаренком за підсумками року. 

Коли після Ради регіонів Ігоря Бондаренка запитали, за що Зеленський йог звільнив, то Бондаренко сказав, що логічних мотивів не було. Мовляв, Зеленський ніколи не робив ніяких зауважень щодо його роботи, а за всіма показниками був ріст. 

Він навіть додав, що його команді вдалося подолати проблему №1  в краї - контрабанду. 

А потім Бондаренко навіть видав дивну фразу, що дуже вдячний президенту за звільнення і не коментує це рішення, бо він людина команди.

То що ж насправді стало причиною звільнення. Тут є багато чинників. Ще в інтерв'ю нашому виданню екс-заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас розповів, що Ігор Бондаренко абсолютно некомпетентний в багатьох сферах. У його діяльності були провали і щодо фінансування протипаводкових проектів, і щодо ремонту доріг та інших питань, - впевнений Галас. 

Згодом це підтвердилося і тим, що саме голова Закарпатської ОДА Бондаренко посів останнє місце в рейтингу голів ОДА, який визначався показниками у всіх сферах діяльності. 

Ще один факт, який міг підвести президента до рішення звільнити Бондаренка - він не зміг стати публічною людиною і налагодити контакт з пресою. Прес-релізи прес-служби ОДА майже ніхто не поширював, а одного разу такий прес-реліз був висміяний опальним політиком Шарієм. Звичайно ж, Зеленський знав про це відео Шарія і йому стало соромно за закарпатського губернатора. 

Ну і останні події. Цієї неділі відбулися вибори голів та депутатів у 9-ти ОТГ області. Ф хоч куратором від партії влади на цих виборах називають нардепа від Слуги народу Ігоря Кривошеєва, але саме Бондаренко мав докласти максимум зусиль для координації виборчої кампанії, бо результати виборів свідчили частково про імідж партії та верхівки області. Але, як виявилося, Слуги народу ці вибори з тріском програли. Лише двоє з 9 голів ОТГ будуть від Слуги народу. А от такий факт, що до Холмківської ОТГ пройшов лише один депутат від Слуг народу, взагалі є ганебним результатом для партії влади. 

Таким чином, відразу декілька чинників стали причиною того, що президент Володимир Зеленський таки вирішив відправити у відставку Ігоря Бондаренка. Наразі ще не відомо, хто його замінить. Наразі виконувати обов'язки керівника ОДА буде перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко. І цілком можливо що згодом його призначать повноцінним головою. 

А Ігор Бондаренко вже заявив, що більше часу тепер віддаватиме родині. Ну і у нього є невеликий кондитерський бізнес. І саме це і є його стихією і тут він може бути успішним, а от чиновницька посада була явно не його. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com